20 Ιουν 2019

«Παιχνίδια» από τον Μπαρουφάκη με υποψήφιο ευρωβουλευτή του... DEB!

Σε... μερική διάψευση δημοσιεύματος που έκανε λόγο για εκλογική συνεργασία του ΜέΡΑ25 με τον Χουσεΐν Μπαλτατζή, υποψήφιο ευρωβουλευτή του DEB, προχώρησε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη..

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο (έτοιμος για όλα) Γιάνης φέρεται ότι βολιδοσκόπησε το στέλεχος του ακραίου μειονοτικού κόμματος που αναπτύσσει ιδιαιτέρως ανησυχητική δραστηριότητα στη Θράκη, τροφοδοτώντας την τουρκική προπαγάνδα, προσβλέποντας σε εκλογική συνεργασία. Τελικώς ανέκρουσε πρύμναν, φοβούμενος προφανώς τον σάλο που θα προκληθεί.

Την επικοινωνία των δύο μερών επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Μαχητής», οι τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Χουσεΐν Μπαλτατζή. Πάντως, το ΜέΡΑ25 έστειλε επιστολή στην παραπάνω εφημερίδα με την οποία διαψεύδει τη σύμπραξή τους. Δεν διαψεύδει ωστόσο ότι υπήρξε η επαφή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «το εάν κατέθεσε αίτηση ο συγκεκριμένος κύριος, όπως και τόσοι άλλοι συμπολίτες μας άλλωστε, είναι καθαρά δικό του θέμα».

Σε κάθε περίπτωση, δεν προκαλεί και ιδιαίτερη εντύπωση η προσέγγιση του κ. Βαρουφάκη στο στέλεχος του αποσχιστικού DEB, καθώς ο μοιραίος πρώην υπουργός Οικονομικών είναι γνωστός για τις δήθεν «διεθνιστικές» θέσεις, αλλά και για τις «επιθέσεις φιλίας» στην Τουρκία. Προσφάτως άλλωστε ο... κιμπάρης Γιάνης έφτασε στο σημείο να προτείνει τη συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο με την Τουρκία και την Παλαιστίνη, πρόταση που ακόμη και οι ανεκδιήγητοι Τούρκοι δεν έχουν τολμήσει να ξεστομίσουν.
δημοκρατια