21 Ιουν 2019

Μύκονος: Πώς μπήκε το λουκέτο στις «χρυσές μπριζόλες» του Τούρκου Salt Bae

Μετά τα… «χρυσά» καλαμαράκια, που προκάλεσαν θόρυβο λόγω των εκρηκτικών τιμών τους, σειρά πήραν τα… «χρυσά» μπριζολάκια της Μυκόνου, όχι όμως λόγω του γνωστού....
Τούρκου σεφ (;) Salt Bae, αλλά λόγω φοροδιαφυγής.
Η αλυσίδα των 15 εστιατορίων του Τούρκου Νουσρέτ Γκιοκτσέ, που ειδικεύεται στο κρέας, επεκτάθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί των Ανέμων. Οι λόγοι είναι προφανείς. Δεν υπάρχουν πολλοί τουριστικοί προορισμοί, που θα ήταν κάποιος διατεθειμένος να πληρώσει 100 δολάρια για μια μπριζόλα ή 30 ευρώ για ένα burger.
Πρόσφατη αποτίμηση των εστιατορίων Nusr Et, έδειξε ότι αξίζουν 1,5 δις δολάρια ήτοι περί τα 1,3 δις ευρώ! Παρά ταύτα, ο Τούρκος ή εν πάση περιπτώσει όσοι διαχειρίζονται το εστιατόριο του στη Μύκονο, έκριναν σκόπιμο να αποκρύψουν έσοδα μερικών χιλιάδων ευρώ.
Δεν πήγαν τυχαία οι εφοριακοί στον Salt Bae
Η «επίσκεψη» των εφοριακών δεν ήταν τυχαία. Υπήρχαν πληροφορίες, ότι όπως σε άλλα πανάκριβα στέκια, έτσι κι εκεί μερικές φορές… ξεχνούν να κόβουν αποδείξεις. Η ολονύχτια, διακριτική τους παρουσία, κατέληξε σε έλεγχο, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 34 αποδείξεις, συνολικής αξίας 25.800 ευρώ, κοινώς περίπου 760 ευρώ κατά μέσο όρο ανά τραπέζι. Αν και μπροστά στα «χρυσά» καλαμαράκια, οι μπριζόλες του Salt Bae μοιάζουν… φτηνές, είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές τους κυμαίνονται από 70 ως 275 δολάρια ή 62 με 245 ευρώ.
Οι ελεγκτές βρίσκονταν σε ανοικτή επικοινωνία με το συντονιστικό τους κέντρο και τον επικεφαλής τους, ο οποίος την ίδια ώρα έδινε εντολές για άλλες εξορμήσεις σε άλλες περιοχές της Μυκόνου, αλλά και σε κοντινά Κυκλαδονήσια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις έγινε η αποκάλυψη των ταυτοτήτων των εφοριακών κι φαινόταν ότι έρχεται το προβλεπόμενο «λουκέτο», έπεσαν τηλέφωνα από δικηγόρους προς τους προϊσταμένους των ελεγκτών.
«Θα δυσφημιστεί το τουριστικό προϊόν της χώρας», ήταν το επιχείρημα για να δοθεί μια… δεύτερη ευκαιρία, αλλά το αίτημα δεν είχε καμία τύχη. Το εστιατόριο έκλεισε για 48 ώρες, αλλά πλέον έχει συμπεριληφθεί στη μακριά, «μαύρη» λίστα των επιχειρήσεων που ελέγχονται κατά προτεραιότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλές άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις της Μυκόνου.