30 Ιουλ 2019

Το Έθνος και ο προφήτης Ντερμπεντέρης...

Image result for ΠρετεντέρηςΤο πρόβλεψε ο Γιάννης Πρετεντέρης τον Φεβρουάριο του 2019 και η επιβεβαίωση ήρθε λίγο πριν από την εκπνοή του Ιουλίου. Το πρόβλεψε; Ακριβώς όχι. Γιατί στην προφητεία ..
του για το κλείσιμο εφημερίδων μετά τις εκλογές δεν...
αναφερόταν το Έθνος, που ως καθημερινή έκδοση αναστέλλεται από τις 31 Ιουλίου. Όπως και να έχει, η
χαιρέκακη προφητεία Πρετεντέρη περί νέων δεινών στον Τύπο έπεσε χρονικά έξω –ελαφρώς όμως: πρόβλεπε Μάιο ή Σεπτέμβρη και το ηχηρό κλείσιμο ήρθε πριν μπει ο Αύγουστος. Ωστόσο, το νέο κακό για τον Τύπο δεν άρχισε από τις εφημερίδες που είχε κατονομάσει με την εξής σειρά: Αυγή, Εφημερίδα Συντακτών, Νέα Σελίδα, Documento. Ουδεμία αναφορά για το Έθνος που κυκλοφοριακά βρισκόταν ήδη στο μη παρέκει.

Τυχαία δεν το ανέφερε; Μπορεί. Αλλά μπορεί και να λειτούργησε –υποσυνείδητα– το αίσθημα αυτοσυντήρησης: «Μην μπλέκουμε με μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα –ποτέ δεν ξέρεις αν και πού θα σου χρειαστούν στο μέλλον», ίσως σκέφτηκε. «Πέτυχε» βέβαια, την πρόβλεψη για την ΕΡΤ αλλά αυτό ήταν ευκολάκι: «Δεν θα είναι ίδια», είπε.

Το απόσπασμα των όσων ανέφερε με ανάλαφρο ύφος στο Θέμα fm ο Πρετεντέρης έχει δημοσιευτεί, αλλά εδώ θα βρείτε ακριβώς ό,τι είπε απομαγνητοφωνημένο:

«Εντάξει, πρέπει να είμαστε ανεκτικοί με την Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών. Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν σε ένα (... δεν ακούγεται καθαρά η λέξη), βγάζουν το ψωμάκι τους, τώρα θα είναι δύσκολα τα πράγματα μετά τον Μάιο. Κάνουν κι αυτοί ό,τι μπορούν, τι νομίζετε; Τον Σεπτέμβριο όλα αυτά θα είναι έτσι όπως είναι τώρα; Δεν θα είναι. Κρίμα δηλαδή, αλλά δεν θα είναι. Ούτε η ΕΡΤ θα είναι η ίδια, ούτε η Αυγή, ούτε η Εφημερίδα των Συντακτών, ούτε ο Ντοκουμέντος, όλα αυτά, Νέα Σελίδα… Να ζούμε και να τα θυμόμαστε».

 harddog-sport.blogspot.com