18 Ιουλ 2019

Οι δυο συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα…

Ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας επιλέχθηκε Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και όλοι οι Γενικοί Γραμματείς των ..
υπουργείων –και μάλιστα αρκετό χρόνο πριν ανακοινωθεί δημοσίως ο ορισμός του.
Οι δυο άνδρες, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», είχαν προσωπική γνωριμία πολύ καιρό πριν.
Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ως αρχηγός της ΕΛΑΣ, είχε επισκεφθεί δυο φορές τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιβλέποντας προσωπικά τα μέτρα ασφαλείας για την οικία του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού στην περιοχή του Λυκαβηττού. Σύμφωνα, μάλιστα, με ορισμένες πληροφορίες είχε ενημερώσει σχετικά και τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο.
Αν και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν είχε ο ίδιος την ευθύνη του ορισμού του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου του, φέρεται να έχει θετική άποψη για τις ικανότητες του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ.
Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, οι αντιδράσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες, καθώς τα στελέχη του κόμματος, αλλά και το σύνολο του μιντιακού συστήματος που πρόσκειται στη γαλάζια παράταξη, είχαν κατηγορήσει τον Κ. Τσουβάλα ως ένα εκ των βασικών υπευθύνων για την τραγωδία στο Μάτι, αλλά και για την επικοινωνιακή παρουσίαση του θέματος από το βράδυ της εκατόμβης και τις επόμενες ημέρες έως την αποστρατεία του. Κάποιοι, πάντως, ισχυρίζονται ότι ο Κ. Τσουβάλας μπήκε «καθ’ υπερβολήν» στο κάδρο των ευθυνών, καθώς κύριος στόχος ήταν ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής.
news247.gr