31 Ιουλ 2019

Κούγιας-Κεχαγιόγλου ξεκαθαρίζουν: Δεν αποφυλακίστηκε λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα ο Κορκονέας αλλά γιατί του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του “πρότερου σύννομου βίου”

“Ο Κορκονέας θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα” ξεκαθάρισε μιλώντας στο δελτίο του Star o Αλέξης Κούγιας.
“Άκουσα να λέγεται ότι η εφαρμογή ..
του νέου Ποινικού Κώδικα είναι αυτή που ευεργέτησε τον Κορκονέα. Είμαι κατηγορηματικός ότι εκείνο που αποφυλακίζει τον Κορκονέα είναι αφενός η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και αφετέρου το γεγονός ότι έχει εκτίσει ποινή 10 χρόνια και 8 μήνες, εκ των οποίων έχει εργαστεί περισσότερο από 5 χρόνια. Και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα, όταν σου αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό, η ποινή θα ήταν από 10 έως 20 χρόνια και θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Συνεπώς, ο Κορκονέας θα ήταν από σήμερα εκτός φυλακών και με τον παλιό και με τον νέο Ποινικό Κώδικα” ξεκαθάρισε ο Αλ.Κούγιας.
Παράλληλα, μιλώντας σε εκπομπή του One Channel ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε ότι το ελαφρυντικό που αναγνώρισε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας θα μπορούσε να έχει αναγνωριστεί και με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα που ίσχυε ως τις 30 Ιουνίου. Όπως είπε ο προηγούμενος Κώδικας ανέφερε για τον “πρότερο έντιμο βίο”, ο νέος αναφέρεται σε “σύννομο βίο”. “Το δικαστήριο της Λαμίας θα μπορούσε να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό και με τον προϊσχύσαντα ποινικό κώδικα» ξεκαθάρισε.
Πηγή: star.gr, tovima.gr