Ο πρωθυπουργός των «γκρίζων ζωνών» ζητεί από τις πολιτικές δυνάμεις να αποδεχθούν τις αξιώσεις της Αγκυρας
Ο πρωθυπουργός των Ιμίων και των ..
εθνικών υποχωρήσεων που οδήγησαν στις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, ο Κώστας Σημίτης, έχει το θράσος να αρθρογραφεί και να προτείνει προφανώς στην κυβέρνηση «όχι άλλες μονόπλευρες Πρέσπες», αλλά και πολιτική συνεννόηση για ορισμένα σημαντικά προβλήματα «που θα αντιμετωπίσει η χώρα».
Σημειώνεται πως με το προηγούμενο άρθρο του είχε προτείνει επί της ουσίας την υποχώρηση της Ελλάδας απέναντι στις τουρκικές αξιώσεις. Πιθανόν στο ίδιο ζήτημα να αναφέρεται με τα προβλήματα που... προβλέπει.
Ο άνθρωπος που ευχαρίστησε τους Αμερικανούς από το βήμα της Βουλής για το εθνικό έγκλημα που συντέλεσε στα Ιμια και στην οικονομία της χώρας επικαλείται ακόμη ένα έγκλημα που έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, αυτό της Συμφωνίας των Πρεσπών, για να συμβουλέψει και να σημειώσει: «Η συνεννόηση θα διευκόλυνε όχι μόνο την ευρύτερη αποδοχή της λύσης αλλά και την απρόσκοπτη ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο κρατών. Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα».
Με λίγα λόγια, ο Κώστας Σημίτης τάσσεται υπέρ της αποδοχής και υλοποίησης της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό προκύπτει και από τη συνέχεια των λεγομένων του.
«Η αναζήτηση μιας κοινής στάσης επιβάλλεται σε ορισμένα σημαντικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η χώρα. Εντονη αντιπαράθεση θα έχει ως αποτέλεσμα την κληρονόμηση προβλημάτων που θα ταλανίζουν τη χώρα.
Όχι άλλες “μονόπλευρες Πρέσπες” σε καίρια ζητήματα» αναφέρει και στέλνει το δικό του μήνυμα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Τεράστιες ευθύνες
Αυτός που ευθύνεται για τα μεγάλα δεινά της χώρας πιστεύει ότι είναι σε θέση να κάνει προτάσεις και να συμβουλεύει. Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά το θράσος και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι παρεμβάσεις του τονίζει: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας σε ένα περιβάλλον που δεν ευνοεί θετικές και σαφείς απαντήσεις των εταίρων της Ενωσης. Είναι ανάγκη γι’ αυτό να διαμορφώσει ένα κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προσπάθεια ευρύτερης αποδοχής των αναγκαίων πολιτικών».
Και κλείνει την παρέμβασή του με μήνυμα στην αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι «έχει και αυτή ευθύνη να συμβάλει στη λύση των καίριων προβλημάτων της χώρας. Ο ρόλος της δεν μπορεί να είναι μόνο αρνητικός.
Εντονες αντιπαραθέσεις επιδρούν αρνητικά στην προσπάθεια να κατακτήσουμε ένα υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης, ώστε να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στα θέματα που προκύπτουν από τη συνεχή αλλαγή στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό περιβάλλον».