17 Σεπ 2019

Novartis: Ανοίγει τα χαρτιά της η Ελένη Τουλουπάκη

Στην αντεπίθεση περνάει σήμερα Τρίτη η προϊσταμένη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αναμένεται να καταθέσει, μετά την δική της αναφορά για παρεμβάσεις από τον αντεισαγγελέα και....
πρώην επόπτη κ. Γιάννη Αγγελή.
Η εισαγγελική λειτουργός θα δώσει σήμερα την δική της εκδοχή απέναντι σε όσα της καταλογίζει ο Γ. Αγγελής, ο οποίος στην 19σέλιδη κατάθεση του πριν από λίγες ημέρες, έχει υποστηρίξει ότι η κ. Τουλουπάκη ακολουθούσε πιστά τις εντολές του «Ρασπούτιν», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον τελευταίο ως «πανταχού παρών στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς».
Το γυαλί φαίνεται ότι έσπασε μεταξύ των εισαγγελικών λειτουργών, στο ταξίδι στη Βιέννη, όταν στη συνάντηση που έγινε με κλιμάκιο του FBI, φαίνεται ότι τους προτάθηκε να τους δοθεί ένας τραπεζικός λογαριασμός- πολιτικού προσώπου- με τον Γ. Αγγελή να αρνείται να τον παραλάβει, υποστηρίζοντας ότι πρέπει αυτή η διαδικασία να γίνει μέσω της Eurojust.
Στη συνέχεια όμως η ένταση κλιμακώθηκε, όταν σε άλλο ταξίδι των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, ο κ. Αγγελής φέρεται ότι επισκέφθηκε τα γραφεία των εισαγγελέων και κατάσχεσε κρίσιμα έγγραφα, ενώ αντέγραψε όλο το αρχείο της Εισαγγελίας, το οποίο δεν έχει ακόμη επιστρέψει. Επίσης, στην αναφορά της η κ. Τουλουπάκη φέρεται να καταγγέλλει τον ανώτερο της και εποπτεύοντα την έρευνα Γ. Αγγελή ότι παρενέβαινε στο έργο της, αλλάζοντας τις παραγγελίες που η ίδια έδινε στην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Η συνέχεια θα δοθεί στα αρμόδια όργανα που διενεργούν τις έρευνες και ίσως στις δικαστικές αίθουσες, εάν προκύψουν ποινικές ευθύνες για δικαστικούς λειτουργούς.