13 Σεπ 2019

Εξευτέλισαν τον νόμιμο μουφτή στη Θράκη… τα ελληνικά αυτογκόλ (vid.)

που συνδέεται οργανικά μαζί της. Πράγματα γνωστά σε λίγους, που συνήθως είτε είναι μέρη του προβλήματος είτε έχουν κάποιο συμφέρον επενδεδυμένο από δω ή από κει. Σε όσα γράψαμε λοιπόν τις προάλλες όχι απλώς ουδείς τόλμησε να διαψεύσει κάτι αλλά ήρθε και η χθεσινή (11-9-19) τραγωδία στο Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής Χαϊριγιέ για να μας επιβεβαιώσει πλήρως.
Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ
ΠΗΓΗ: SLpress
Το πράγμα είχε ήδη από πέρυσι στραβώσει, όπως φάνηκε και στις πολυήμερες κινητοποιήσεις των μαθητών κατά των αλλαγών στο ωρολόγιο πρόγραμμά τους. Καθώς λοιπόν χθες ήταν ορισμένη η έναρξη των μαθημάτων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου ειδοποίησε από την προηγουμένη τον τοποτηρητή της μουφτείας Τζιχάτ Χαλήλ να μην εμφανιστεί!
Δεδομένου λοιπόν ότι η μουφτεία είναι αυτή που ασκεί την υψηλή εποπτεία στο σχολείο είναι σαν να λέμε σε έναν Επίσκοπο ότι απαγορεύεται να εισέλθει σε εκκλησιαστικό λύκειο της πόλης του.
Ο Τζιχάτ πήγε, κι εκεί οι μαθητές του έκλεισαν την πύλη. Την ίδια στιγμή, ακριβώς δίπλα, βρίσκονταν κάποιοι γονείς -ένας εκ των οποίων μάλιστα γνωστός τουρκόφρων- οι οποίοι στήριζαν την -προφανώς παράνομη- στάση των παιδιών.
Αυτά συνέβαιναν ακόμη κι όταν ήρθε -κι έφυγε- η Αστυνομία αλλά και η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τελικά μουφτής και διευθύντρια πέρασαν μέσα από την πίσω πόρτα και τότε η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών αποχώρησε, αφήνοντας πίσω μόλις καμιά εικοσαριά παιδιά!
Το φιάσκο της ελληνικής πολιτείας είναι μέγα και μάλλον βρίσκεται απλώς στην αρχή του. Ακούμε ότι σχεδιάζονται κινητοποιήσεις μαθητών και κηδεμόνων τόσο στη Ροδόπη όσο και στην Ξάνθη (εκεί για άλλο θέμα, σχετικά με το μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο).
Το ρεζιλίκι είναι εμφανές στο βίντεο που κυκλοφόρησε, όπου κατά βάσιν τέσσερις πιτσιρικάδες ξεφτιλίζουν Αρχές και νομιμότητα. Φταίνε όμως αυτοί; Φταίει μήπως εδώ κάποιος προξενικός δάκτυλος ή κάποιος παρασκηνιακός, φαντασιακός ή όχι, παράγοντας; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΡΗ ΠΗΓΗ