13 Οκτ 2019

Τουρκική πανωλεθρία: 75 στρατιώτες των ΤΕΔ νεκροί σε μια νύχτα! – Έντρομοι έτρεχαν να σωθούν από τα κουρδικά πυρά

Μετά από μια τακτική υποχώρησης, οι κουρδικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της πόλης Ρας αλ Άιν στην επαρχία Χασάκα.

Αυτό μετέδωσε την Κυριακή το πρακτορείο ‘Firat’ βάσει του ανακοινωθέντος του
ένοπλου συνασπισμού των «Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας» (ΔΔΣ), όπως σημειώνει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.
«Οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να χτυπήσουν επτά άρματα μάχης και να σκοτώσουν 75 Τούρκους στρατιώτες  ενώ άλλοι 19 τραυματίστηκαν», αναφέρει η ανακοίνωση. Η διοίκηση των ΔΔΣ έστειλε ενισχύσεις από άλλες περιοχές της Χασάκα στο Ρας αλ Άιν. Τώρα οι μάχες συνεχίζονται στη βιομηχανική περιοχή και στο προάστιο Τελ Μπεϊντάρ, ενώ γίνονται εντατικές επιθέσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.
Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε το Σάββατο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της δημοκρατίας, με την υποστήριξη του λεγόμενου Συριακού Ελεύθερου Στρατού, απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Ρας αλ Άιν και στα βόρεια της, σε ένα σημείο διέλευσης των συνόρων.
Τουρκία κατά Αραβικού Συνδέσμου

Τη δήλωση του Αραβικού Συνδέσμου, ο οποίος χαρακτήρισε «εισβολή» την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, καταδίκασε ο διευθυντής επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρικής Διοίκησης, Φαχρετίν Αλτούν μέσω Twitter. Κατά την άποψή του, η δήλωση του οργανισμού δεν αντικατοπτρίζει τη θέση του αραβικού κόσμου.
​Το Σάββατο, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των συριακών και κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία και να αποσύρει τα στρατεύματά της.
Ουάσινγκτον: Η Τουρκία σκόπιμα «χτύπησε» κοντά στα αμερικανικά στρατεύματα
Τέσσερις εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ, τους οποίους επικαλείται η Washington Post, ανέφεραν στο μεταξύ ότι οι τουρκικές δυνάμεις γνώριζαν ότι μία αμερικανική στρατιωτική εγκατάσταση βρισκόταν σε περιοχή, όπου η Τουρκία διεξήγαγε στρατιωτική επιχείρηση. Σε δήλωσή τους την Παρασκευή το βράδυ, αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέφεραν ότι τα αμερικανικά στρατεύματα κοντά στην πόλη Κομπανί είχαν δεχθεί πυρά πυροβολικού που προέρχονταν από τουρκικές θέσεις.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που δίνει στους Αμερικανούς αξιωματούχους την εξουσία να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της , ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.
Γερμανία, Γαλλία «παγώνουν» τις πωλήσεις όπλων στην Τουρκία
Η Γερμανία αποφάσισε το Σάββατο να σταματήσει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία λόγω της επιχείρησης κατά των Κούρδων της Συρίας, μετέδωσε η Bild επικαλούμενη τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας. Ανάλογη απόφαση έλαβε και η Γαλλία. Η σχετική απόφαση αναστολής της εξαγωγής όπλων στην Τουρκία ανακοινώθηκε το Σάββατο από τα υπουργείο Εξωτερικών και Άμυνας της Γαλλίας.
Δηλώσεις Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε εχθές, Σάββατο, την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία και υποστήριξε, μιλώντας σε συντηρητικούς χριστιανούς ακτιβιστές, ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία των δικών τους συνόρων.
«Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους. Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να παραμείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε καν να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στην εκδήλωση Value Voters Summit στην Ουάσινγκτον, μια ετήσια ετήσια σύνοδο συντηρητικών χριστιανών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή σκληρών μέτρων στο μεταναστευτικό είχε κεντρική θέση στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016. Από την εκλογή του μέχρι σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί αδιάκοπα να καταστήσει δυσκολότερη τη νόμιμη και παράνομη μετανάστευση στη χώρα του, ασκώντας πιέσεις για την ανέγερση ενός τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, μεταξύ άλλων μέτρων.
Όπως επισημαίνει το Reuters, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε μια απότομη αλλαγή πολιτικής και διέταξε την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονταν με την κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) κατά του Ισλαμικού Κράτους. Μέσα σε λίγες μέρες η Τουρκία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του YPG, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζει Κούρδους αντάρτες στην Τουρκία.
Οι Κούρδοι της Συρίας θα πρέπει να πολέμήσουν μόνοι τους, δήλωσε ο Τραμπ στην εκδήλωση του Σαββάτου. «Μην ξεχνάτε ότι αγωνίζονται για τη γη τους. Εκείνοι δεν μας βοήθησαν να αγωνιστούμε για τη δική μας γη. Αγωνίζονται για τη γη τους και αυτό είναι καλό, αλλά εμείς τους βοηθήσαμε (αρκετά)».
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την κουρδική ηγεσία, με τους μαχητές της πολιτιτοφυλακής YPG, έχουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Συριακής επικράτειας, που κάποτε αποτελούσε τον «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους. Σε αυτές τις περιοχές, χιλιάδες τζιχαντιστές πολεμιστές του ISIS κρατούνται σε φυλακές. Κάποιοι ηγέτες Χριστιανικών ομάδων έχουν επικρίνει την πολιτική Τράμπ στη Συρία, λέγοντας ότι θέτει σε κίνδυνο τους δεκάδες χιλιάδες χριστιανούς στην περιοχή, όπου το μουσουλμανικό στοιχείο είναι κυρίαρχο.
Ο Τραμπ έχει δεχθεί ακόμη επικρίσεις από ανώτερα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τα οποία τον κατηγορούν ότι γύρισε την πλάτη στους Κούρδους, τους πιστούς συμμάχους των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δηλώσει ότι δεν εγκρίνει την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, ωστόσο εκατοντάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο το Σάββατο, κατηγορώντας τον Τράμπ ότι άφησε εκτεθειμένους τους Κούρδους σε μια τουρκική επίθεση.



An innocent child does not know what a bullet is, hit by the Turkish army with artillery shells and warplanes in the villages of / Ras al-ayn. She is now in Tal Tamir hospital receive treatment, here condition is critical.

775 people are talking about this


Displaced people shelter near the base after the indiscriminate bombardment on their cities and towns.

On the other hand, North Press reporter took photos of children sitting on a destroyed wall, which was previously bombed during battles against ISIS.

98 people are talking about this




Another video was broadcast by opposition factions (the Syrian National Army) supported by Turkey, which arrested individuals and accusing them of being fighters.
the video shows physical, verbal and humility violence..

See Kurdistan voice news's other Tweets


US patrols that come out of the US base daily, pass in front of those displaced civilians who have taken shelter from attacks in the base, as accusing the US army of abandoning them to
"Erdogan's attack."

View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

44 people are talking about this


This is what’s happening in N. Syria now. Most stable part of the country is being ruined. These armed groups are executing people on M4 Highway earlier today

3,198 people are talking about this

pentapostagma