21 Οκτ 2019

Βρώμικο χτύπημα κατά υπουργού! Η βόμβα που… σκάει και το Μαξίμου!

Ένα περίεργο παιχνίδι παίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και στο επίκεντρό του έχει έναν υψηλόβαθμο υπουργό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο «Π», άσπονδοι φίλοι του υπουργού διαχέουν πληροφορίες περί προβλήματος υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζει, αλλά το ενδιαφέρον τους μόνο σε αυτό δεν έγκειται.
Οι πηγές κάνουν λόγο για σοβαρό πρόβλημα και βασίζουν την άποψή τους στην «εικόνα» και στο «χρώμα» που παρουσιάζει ο υπουργός, κάτι που έχει προκαλέσει την ανησυχία τους. Μάλιστα, κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο συγκεκριμένος έμπειρος πολιτικός περνά ώρες αγωνίας, καθώς το πρόβλημα υγείας του είναι σε εξέλιξη και κανείς δεν γνωρίζει τι παρενέργειες θα υπάρξουν.
Τα όσα πάντως διαρρέονται έχουν φτάσει στα αυτιά του αρμόδιου υπουργού –που, αν μη τι άλλο, έχει πρόσβαση στην πληροφόρηση– και τον έχουν κάνει έξαλλο, καθώς εκτιμά ότι κάποιοι του κάνουν εσωκομματικό πόλεμο, γιατί θεωρούνται ότι απειλούνται βλέποντας την πολύ καλή σχέση που έχει τόσο με τον κ. Μητσοτάκη όσο και με τον ξένο παράγοντα.
Η επιλογή του μάλιστα είχε προκαλέσει αντιδράσεις στις εσωκομματικές αλλά και στις κυβερνητικές ισορροπίες, όμως ο πρωθυπουργός δεν έκανε πίσω, καθώς ήταν προσωπική του επιλογή και ήταν αποφασισμένος να την προχωρήσει μέχρι τέλους.
Ο ίδιος ο υπουργός από τη μεριά του μιλά για χτύπημα κάτω από τη μέση, που, άσχετα με το αν αντιμετωπίζει ή όχι πρόβλημα, όλο αυτό που γίνεται δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση και αδυνατίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίλυση προβλημάτων σε ένα νευραλγικό υπουργείο, στο οποίο ο πρωθυπουργός ποντάρει πολλά.
Παράλληλα συνεχίζει απτόητος και με επιτυχία τη δουλειά του, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε όσους επιχειρούν να δημιουργήσουν «σκιές» γύρω από το πρόσωπό του.
Το «Π», σεβόμενο απόλυτα το θέμα, δεν δημοσιοποιεί το όνομα του υπουργού που έχει μπει στο στόχαστρο, αλλά γνωρίζουμε ότι ήδη έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου για τα όσα συμβαίνουν και δημιουργούν πρόβλημα.
Και αυτό διότι, για την ώρα, μπορεί το θέμα να είναι σε επίπεδο κουτσομπολιού, όμως εάν επεκταθεί και πάρει διαστάσεις, θα δημιουργήσει μια σειρά από ζητήματα.
του ειδικού συνεργάτη
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο