Σε μία ομολογία σοκ προέβη ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ ο οποίος παραδέχτηκε ότι τα μνημονιακά προγράμματα ποδοπάτησαν την αξιοπρέπεια ...
του ελληνικού λαού ομολογώντας το έγκλημα σε βάρος ενός ολόκληρου κράτους για να μην πούμε ενός ολόκληρου έθνους.
Αλλά το κρίσιμο ερώτημα δεν αφορά τόσο τους δανειστές και τον Γιουνκέρ αλλά τις ελληνικές πολιτικές ηγεσίες από το 2009-2019, δηλαδή τις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, του Λουκά Παπαδήμου, του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα που επέτρεψαν το έγκλημα σε βάρος της χώρας και των πολιτών της, το οποίο προκάλεσε και την γεωστρατηγική έκλειψη, τουλάχιστον μερική, της Ελλάδας.
Ως μια από τις επιτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πέντε χρόνια που βρέθηκε στην προεδρία της χαρακτηρίσει την περίπτωση της Ελλάδας ο Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ!
Κάνοντας τον απολογισμό της θητείας τοy μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργου, ενδεχομένως τελευταία φορά ως πρόεδρος της Κομισιόν, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι « καταφέραμε να ξαναδώσαμε στην Ελλάδα την αξιοπρέπεια που της αρμόζει».
«Πολύ συχνά ποδοπατήσαμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Θελήσαμε να ξαναδώσουμε σε αυτόν τον λαό τους τίτλους αξιοπρέπειας που του αξίζουν», τόνισε ο πρόεδρος Γιούνκερ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Κομισιόν υπό την προεδρία του προσπάθησε να επιλύσει το ελληνικό πρόβλημα με όλες τις κυβερνήσεις και να κρατήσει τη χώρα μας στην Ευρωζώνη. «Θυμάμαι υπήρχαν πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων που δεν ήθελαν να ασχοληθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Ελλάδα. Θυμάμαι ακόμα πολλά τηλεφωνήματα πρωθυπουργών που μου λέγανε να ασχοληθώ με τα ζητήματα της Κομισιόν καθώς η Ελλάδα ήταν πρόβλημα των κρατών - μελών της ΕΕ. Εμείς πιστεύαμε ότι έπρεπε να ασχοληθούμε βάσει των Συνθηκών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται για το γενικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν αποχωρήσει από το βήμα, με τη φράση «ζήτω η Ευρώπη».
Αναφορικά με τις αποτυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στο ζήτημα της Κύπρου καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατάφερε να συμβάλει για την επανένωση της χώρας, την αποτυχία υιοθέτησης μιας συμφωνίας για την τραπεζική ένωση και το γεγονός ότι δεν υπήρξε μια συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Ελβετία.
https://www.pronews.gr