21 Νοε 2019

Αντάρτικο στη Σάμο για τις κλειστές δομές..... ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - "ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΦΥΛΑΚΗ"

Σφοδρές αντιδράσεις αλλά και ραγδαίες εξελίξεις έχουν πυροδοτηθεί στη Σάμο, ένα νησί που έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος, έπειτα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ..
δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Σάμου Γιώργος Στάντζος και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισαν να παραιτηθούν αντιδρώντας έτσι στα μέτρα. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Στάντζος επεσήμανε ότι θα στείλει άμεσα επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την παραίτηση του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου.
«Θέτω την παραίτησή μου, αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή. Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νιώθω περήφανος που επί δυόμισι μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος» ανέφερε ο κ. Γιώργος Στάντζος κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με το Σαμιακό Βήμα.
«Παραιτούμαστε και εμείς, αν παραιτηθεί ο δήμαρχος. Και η δική μας παραίτηση είναι δεδομένη» είπε από τη μεριά του και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Νίκος Κατρακάζος.