23 Νοε 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Ο Κικίλιας διόρισε Διοικητή Νοσοκομείου με «βεβαρημένο» παρελθόν. Διαβάστε τι είχε κάνει...

Από την Σμαράγδα Κοκκόρη. 

Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια οι νέες διοικήσεις των Νοσοκομείων. Στο "Σισμανόγλειο,  Φλέμινκ και Πεντέλης" κοινός Διοικητής ορίστηκε ο Ηλίας Δαλαΐνας.

Ο κ.  Δαλαΐνας όμως ήταν μέχρι και το 2015, επί κυβέρνησης Σαμαρά, διοικητής σε τρία νοσοκομεία της πρωτεύουσας και είχε τοποθετηθεί όταν ήταν υπουργός Υγείας ο Αδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον Τύπο ο κ. Δαλαΐνας είχε περάσει από την Πολιτική Ανοιξη. Εκτός απ’ το μαιευτήριο «Ελενα», ήταν   από το 2013 διοικητής στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» αλλά και στο Σπηλιοπούλειο Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Ελένη».

Τότε μάλιστα βρέθηκε στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Αφορμή αποτέλεσαν καταγγελίες που έγιναν στον επιθεωρητή και αφορούσαν τη χρήση των ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου-Μαιευτηρίου «Ελενα» απ’ τον διοικητή, η οποία φαίνεται ότι βάρυνε τον προϋπολογισμό του ιδρύματος.
Ο κ. Δαλαΐνας φέρεται να νοσηλεύτηκε επί τρεις εβδομάδες στον 5ο όροφο του μαιευτηρίου με προβλήματα υψηλού σακχάρου, χρεώνοντας το νοσοκομείο και κατά παράβαση της νομοθεσίας που δεν επιτρέπει τη νοσηλεία σε άνδρες, παρά μόνο σε εγκύους, λεχώνες και νεογνά. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, μπορούν να νοσηλευτούν αγόρια έως 14 ετών, μια και στο ίδρυμα λειτουργεί και Παιδοχειρουργική Κλινική. 

Συν τοις άλλοις, ο κ. Δαλαΐνας φέρεται να μην έκανε καν εισαγωγή, ενώ όλες οι εξετάσεις που του έγιναν πραγματοποιήθηκαν με άλλο όνομα απ’ το δικό του. Πληροφορίες απ’ το νοσοκομείο ανέφεραν τότε  ότι φέρεται να βγήκε απ’ το «Ελενα» όταν με κάποιο τρόπο έγινε γνωστό ότι επίκειται έλεγχος και μεταφέρθηκε στο «Αλεξάνδρα» για νοσηλεία. Ο κ. Ρακιντζής επιβεβαίωσε το γεγονός ότι γινόταν έλεγχος στο νοσοκομείο  δηλώνοντας ότι σύντομα θα υπήρχε  πόρισμα, το οποίο πάντως έκτοτε αγνοείται... 
http://www.press-gr.com/2019/11/blog-post_7570.html