15 Νοε 2019

Κύριε Ασαντ, σας έπεσαν μερικά όπλα στην ΑΣΟΕΕ!

Θύελλα σατιρικών σχολίων προκάλεσε στο διαδίκτυο η δήλωση της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, πως θεωρεί
αδιανόητο το ότι βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ «όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας»!
Αφού ανακάλυψε την αξία του εθελοντισμού στο Επος του ’40 και χαρακτήρισε τους αντιστασιακούς «ψυχικά νοσούντες», ήρθε η ώρα η υφυπουργός Εργασίας να ανακαλύψει... όπλα στην ΑΣΟΕΕ στα οποία «έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας!».
Στην πρωτάκουστη τοποθέτησή της (13 Νοεμβρίου, Flash 99.4) η Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε: «Ως κάτοικος του κέντρου αλλά και ως πολίτης της χώρας αυτής το θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει έρευνα της αστυνομίας μέσα σε ένα πανεπιστήμιο, έναν δημόσιο φορέα, έναν φορέα εκπαίδευσης, και να βρίσκει τα πολεμοφόδια που βρήκε. Δηλαδή μου φαίνεται τρομερό ότι υπάρχει ακόμη και αντιπαράθεση πάνω στο ζήτημα αυτό. Δεν είναι δυνατόν κάποιος συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε όπλα στα οποία έχει πρόσβαση ο στρατός της Συρίας».


Δόμνα Μιχαηλίδου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Οπως ήταν αναμενόμενο, η δήλωση προκάλεσε δεκάδες ειρωνικά και σατιρικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ξεχώριζε η φωτογραφία με τον πρόεδρο της Συρίας ανάμεσα στους φοιτητές στον αύλειο χώρο του Πανεπιστημίου, αλλά και εκείνη στην οποία ο Μπασάρ αλ Ασαντ λέει: «Αν δεν παίρναμε όπλα από την ΑΣΟΕΕ, η Συρία θα ήταν στα χέρια του Ερντογάν».
Σε δήλωσή του με τίτλο «Οταν η ανοησία γίνεται επικίνδυνη», ο Νίκος Φίλης αναφέρεται στα ευρήματα της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και σχολιάζει σκωπτικά ότι «μάθαμε από την κυρία Μιχαηλίδου γιατί ο Ασαντ τόσα χρόνια δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στη Συρία. Πώς να το πετύχει όταν ο στρατός του είναι εξοπλισμένος με κράνη μοτοσικλέτας, γάντια κηπουρικής, κοντάρια, αλλά και το φοβερό υπερ-όπλο της ιπτάμενης προκήρυξης...».
Ο βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει: «Η υφυπουργός του κυρίου Μητσοτάκη δεν τρολάρει την κυβέρνησή της μόνο, κάνει κάτι πιο επικίνδυνο. Παρουσιάζει ως ενιαίο εγκληματικό σύνολο αληθινούς τρομοκράτες και μερικές χιλιάδες νέους που καταφεύγουν σε κατακριτέες πράξεις βίας. Δημιουργεί έτσι τον κίνδυνο να μετατραπεί ένα τμήμα της νεολαίας σε ζωτικό χώρο στρατολόγησης της τρομοκρατίας. Βάζει σε κίνδυνο την ίδια τη δημοκρατία. Δεύτερον: Γιατί εμπλέκει τη Συρία; Είναι μόνο ανοησία ή στόχο έχει να μιλήσει στο ακραίο κοινό της Ν.Δ., να ρίξει λίγο ακόμα καύσιμο στις αντιπροσφυγικές φωτιές; Υπάρχει κάποιος να βάλει φρένο σε αυτές και παρόμοιες δηλώσεις -τύπου Βορίδη- πριν γίνουν επικίνδυνες; Υπάρχει πρωθυπουργός;».
Την υφυπουργό προσπάθησε να υπερασπιστεί ο γνωστός για τις ακραίες δηλώσεις του βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Μπογδάνος (ΣΚΑΪ), κάνοντας λόγο για «διασταλτική ερμηνεία των πραγμάτων», αλλά εν τέλει αναγκάστηκε να την αδειάσει χαρακτηρίζοντας την αναφορά «τραβηγμένη και ατυχή» και σχολιάζοντας ότι «η κυρία υπουργός είναι του Κέμπριτζ» και «όπως και πολλές άλλες κυρίες ενδεχομένως να μην μπορούν να διακρίνουν πολύ καλά μεταξύ των διαφορετικών τύπων όπλων». Μόνο που όπλα δεν βρέθηκαν στην ΑΣΟΕΕ, πόσο μάλλον πυρηνικά...
https://www.efsyn.gr/