5 Δεκ 2019

Πατούλης στο aek365: Τρέχουμε για τα έργα στο εσωτερικό της Αγιά Σοφιάς, μέσα στον Γενάρη οι προσφορές!

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, μιλά αποκλειστικά για τον δεύτερο διαγωνισμό που αφορά τα «εντόσθια» του γηπέδου, ένα έργο κομβικό που μπορεί να καθορίσει τον χρόνο αποπεράτωσης του γηπέδου, τονίζοντας πως το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, πάει για το πρώτο 15νθήμερο του 2020 - «Εντός του Δεκεμβρίου οι υπογραφές για την υπογειοποίηση, άμεσα οι προκαταρκτικές εργασίες», συμπληρώνει! 

Ένα δίμηνο ραγδαίων και κομβικών εξελίξεων, όσον αφορά την Αγιά Σοφιά και τα έργα-διαγωνισμούς που συνδέονται με την Περιφέρεια Αττικής, προαναγγέλλει μέσω του aek365 ο Γιώργος Πατούλης! Ο Περιφερειάρχης Αττικής, μίλησε τόσο για το «καυτό» θέμα της υπογειοποίησης, επιβεβαιώνοντας πως εντός Δεκεμβρίου θα έχουμε τις οριστικές υπογραφές της σύμβασης με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, από την στιγμή που ξεπεράστηκε (και) το πρόβλημα με το ελεγκτικό συνέδριο, συμπληρώνοντας, πως το επόμενο διάστημα θα δούμε και τα πρώτα προκαταρκτικά έργα, επί των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών.
Την ίδια ώρα, με τάχιστους ρυθμούς από ΑΕΚ, Περιφέρεια Αττικής και αρμόδιους φορείς, κινείται ΚΑΙ ο δεύτερος διαγωνισμός που αφορά τα «εντόσθια» της Αγιά Σοφιάς (Η/Μ εξοπλισμός, εσωτερική διαμερισματοποίηση, λειτουργικές υποδομές γηπέδου, κλπ), ένα έργο κομβικής σημασίας, που μπορεί να καθορίσει τον χρόνο αποπεράτωσης του γηπέδου, με τον κ. Πατούλη να τονίζει πως στόχος είναι να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο εντός του 2019 και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, να γίνει το πρώτο 15νθήμερο του 2020! Προφανώς μιλάμε για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς εάν όλα πάνε καλά και μέσα στον Γενάρη έχουμε τις προσφορές, για τον διαγωνισμό του εσωτερικού τμήματος, αμέσως μετά περιμένουμε τον ανάδοχο για να ξεκινήσει και η κατασκευή, αφού ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη στο aek365:
-Δύο μήνες περίπου μετά το ραντεβού στην Περιφέρεια με την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, της Ερασιτεχνικής, της Dimand και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας / Χαλκηδόνας και βλέπουμε πως οι διαδικασίες τρέχουν με τάχιστους ρυθμούς και ουσιαστικά μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των εργασιών της υπογειοποίησης. Μπορούμε να πούμε σε πιο σημείο βρισκόμαστε ακριβώςκι αν υπάρχει κάποια εκτίμηση για το πότε θα πέσουν οι τελικές υπογραφές και πότε θα δούμε τα πρώτα έργα;
Δεσμεύθηκα προσωπικά ότι θα δώσουμε ως Περιφέρεια μάχη για να νικήσουμε τη γραφειοκρατία και να τρέξει το έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και ο στόχος αυτός φαίνεται ότι επετεύχθη κι αυτό οφείλεται στην προσπάθεια και την προσωπική δουλειά, πέραν του υπηρεσιακού ωραρίου, όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιακών παραγόντων! Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχεδιασμό μας οι υπογραφές της σύμβασης «θα πέσουν» εντός του Δεκεμβρίου. Για τα, δε, έργα θα ξεκινήσουν άμεσα οι προκαταρκτικές εργασίες, θα υποβληθούν από τον ανάδοχο οι απαιτούμενες κυκλοφοριακές μελέτες και μόλις και αυτές εγκριθούν από την Τροχαία θα υπάρξει πλήρης ανάπτυξη του εργοταξίου.
-Παράλληλα, τρέχουν οι εξελίξεις και για τον δεύτερο διαγωνισμό, ο οποίος αφορά το εσωτερικό του γηπέδου. Μιλάμε για ένα από τα πιο κομβικά σημεία που θα καθορίσουν και τον χρόνο αποπεράτωσης της Αγιά Σοφίας…
- Ο δεύτερος διαγωνισμός, που αφορά τα «εντόσθια» του γηπέδου (Η/Μ εξοπλισμός, εσωτερική διαμερισματοποίηση, λειτουργικές υποδομές γηπέδου, κλπ) στην προετοιμασία του οποίου περιλαμβανόταν ο έλεγχος και η έγκριση της μελέτης που εκπόνησε η ερασιτεχνική ΑΕΚ, ήταν μια διαδικασία οπού έγιναν πολλές Τεχνικές συναντήσεις μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων και των μελετητών του έργου, σε πολύ πυκνό χρονικό διάστημα, προκειμένου να μπορέσει η μελέτη να πάρει μορφή δημόσιου έργου, σε πολύ βραχείς χρόνους, προκειμένου να μπορέσει να δημοπρατηθεί το έργο εντός του 2019 και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, να γίνει το πρώτο 15νθήμερο του 2020.
- Στην πρόσφατη συνάντηση επίσης, συμφωνήθηκε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, με την οποία θα χρηματοδοτηθούν έργα διαμόρφωσης πεζοδρόμων κι ελεύθερων χώρων πέριξ του γηπέδου. Υπάρξει κάποια εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα;
H περιφέρεια Αττικής έχει δείξει με τη στάση της τη διάθεση και τη βούληση της να υποστηρίξει το έργο της ανέγερσης του γηπέδου και γενικότερα τα έργα ανάπτυξης στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Συνεπώς και εφόσον ο δήμος προχωρήσει επίσημα σε εκδήλωση ενδιαφέροντος και πρόταση προς την Περιφέρεια Αττικής θα εξεταστεί με θετική διάθεση και οτιδήποτε είναι εφικτό θα γίνει.
- Κατά πόσο η πρωτοβουλία που πήρατε για Δημιουργία Παρατηρητηρίου Υλοποίησης του έργου, έχει βοηθήσει έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση και εργασία όλων των εμπλεκομένων πλευρών;
Μέσω του παρατηρητηρίου μπορέσαμε να συντονίσουμε και να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα , για το οποίο έπρεπε να ξεπεραστούν πολλές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και εμπόδια, τα οποία όμως ξεπεράστηκαν με απόλυτη επιτυχία όπως μαρτυρά το τελικό αποτέλεσμα.
- Πέραν του ενός εκατομμυρίου επιπλέον, που πήρατε την πρωτοβουλία να δώσετε στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας για τα συνοδά έργα της Αγιά Σοφιάς, υπάρχει και κάποια άλλη κίνηση-πρόταση από την Περιφέρεια (δεν αναφέρομαι στο οικονομικό) προς την καλύτερη λειτουργικότητα;
Στα πλαίσια εκτέλεσης των δυο ανωτέρω έργων και εφόσον οι συνθήκες και ο προϋπολογισμός το Επιτρέπουν, η Περιφέρεια θα εξετάσει όλες τις πιθανές προτάσεις και λύσεις που θα σχετίζονται με την ευρύτερη ανάπλαση και διευκόλυνση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Οτιδήποτε όμως γίνει, θα γίνει μόνο σε συνεργασία με το Δήμο.
ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΛΙΔΗΣ