5 Δεκ 2019

Η ΕΛΛΑΔΑ κινδυνευει και οι βουλευτες παιζουν με τα αυτοκινητακια τους !!!Βουλή: «Πίστα δοκιμών» το πάρκινγκ για τα νέα ηλεκτροκίνητα ΙΧ - Δείτε φωτογραφίες

Περισσότεροι από 50 βουλευτές κυρίως του λεκανοπεδίου Αττικής και των όμορων νομών έσπευσαν να τα δουν από κοντά και να διαπιστώσουν την οδηγική τους συμπεριφορά..


Σε πίστα δοκιμών μετατράπηκε το υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής με τον κ. Κώστα Τασούλα και αρκετούς βουλευτές να δοκιμάζουν τα νέα ηλεκτροκίνητα ΙΧ που ετοιμάζεται να μισθώσει η Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου επιθυμεί να εντάξει στον στόλο των βουλευτικών αυτοκινήτων και τα νέας τεχνολογίας και φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτροκίνητα ΙΧ γι αυτό και το τελευταίο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν επαφές με τις αντίστοιχες εταιρείες που εισάγουν στην χώρα μας τα συγκεκριμένα μοντέλα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι BMW, VW και Nissan έφεραν στο γκαράζ της Βουλής τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που διαθέτουν προκειμένου να δοκιμαστούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 50 βουλευτές, κυρίως του λεκανοπεδίου Αττικής και των όμορων νομών, έχουν ήδη σπεύσει να τα δουν από κοντά και να διαπιστώσουν την οδηγική τους συμπεριφορά.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας έχουν περιθώριο έως τον ερχόμενο Μάρτιο προκειμένου να δηλώσουν εάν θα συνεχίσουν την χρήση συμβατικών αυτοκινήτων ή αν θα επιλέξουν ηλεκτροκίνητο. Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον, η Βουλή θα εγκαταστήσει ειδικό σταθμό φόρτισης στο υπόγειο πάρκινγκ.

Αναφορικά με το κόστος πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το ηλεκτροκίνητο μπορεί να κοστίζει εως και 10.000 ευρώ περισσότερο από το αντίστοιχο συμβατικό του μοντέλο ωστόσο απαλλάσσεται απο τέλη κυκλοφορίας ενώ το κόστος συντήρησης τους ανέρχεται στην 5ετια μεταξύ 600-700 ευρώ.


Το Κοινοβούλιο πάντως έχει πιστώσει στον προϋπολογισμό για την ανανέωση του στόλου των βουλευτικών ΙΧ 3.011.000 ευρώ.