27 Δεκ 2019

Νέο «φάουλ» της αριστερής Ιταλικής κυβέρνησης: Έστειλε ξανά φρεγάτα για ασκήσεις με το τουρκικό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο!

Nέο φάουλ είχαμε από την αριστερή κυβέρνηση της Ιταλίας. Δυστυχώς από τότε που έδιωξαν στην ουσία τον Σαλβίνι με πραξικοπηματικό τρόπο, έχουμε και αλλαγή ρώτας από την Ρώμη.


Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί τον Ελληνισμό, δημιουργώντας τετελεσμένα στην Α. Μεσόγειο, η Ιταλία έστειλε για δεύτερη φορά φρεγάτα για άσκηση με τους Τούρκους.
Μπορεί να είναι στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, όμως ακόμα και για συμβολικό λόγο θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόσκληση η Ρώμη.
Μην ξεχνάμε πως η Ιταλία έχει άμεσα συμφέροντα στη Λιβύη, εκεί όπου Ερντογάν πάει να πατήσει πόδι.
Όπως αναφέρει ο επίσημος λογαριασμός του Τουρκικού ΥΠΑΜ, οι φρεγάτες TCG GİRESUN, TCG GÖKOVA, TCG GÖKSU και TCG SALİHREİS έκαναν ναυτικές ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο με την Ιταλική φρεγάτα ITS ZEFFIRO.

Εμείς περιμένουμε Ιταλικές φρεγάτες για να περιπολούν στη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά προς το παρόν οι Ιταλοί κάνουν ασκήσεις με το τουυρκικό ναυτικό και μάλιστα με πλοία που συμμετέχουν στην τουρκική “Ασπίδα της Μεσογείου»!
Όλα αυτά, ενώ την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου θα μεταβούν στη Ρώμη στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και θα έχουν συνεργασία με ομολόγους τους του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Στόχος των δύο πλευρών είναι να επικαιροποιηθεί η συμφωνία Ελλάδας και Ιταλίας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Ιόνιο πέλαγος. Απώτερος σκοπός των επαφών μεταξύ Αθήνας και Ρώμης είναι η ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Ιόνιο.
Το θέμα αυτό σχετίζεται με την οριοθέτηση της ΑΟΖ και μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και στην Αθήνα θεωρείται κρίσιμος παράγοντας η επίλυση ή έστω η εξομάλυνση αυτών των εκκρεμών υποθέσεων, καθώς εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ανασχετικά στην επιρροή της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Σημειώνεται, ότι το 2009 η Αλβανία υπαναχώρησε από την υπογραφή ΑΟΖ με την Ελλάδα εξαιτίας των πιέσεων που δεχόταν από την Τουρκία.
Πλέον με την Ιταλία η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση όπου εκκρεμεί και μια συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών προκειμένου να επισφραγίσουν τις συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Παράλληλα κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος της Ιταλίας και για τις εσωτερικές ισορροπίες στη Λιβύη μεταξύ Χαφτάρ και Σαράζ. Από τις ισορροπίες αυτές θα κριθεί σε ένα βαθμό και η τύχη του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και κυβέρνησης της Τρίπολης της Λιβύης.
Bu kapsamda, 26 Aralık 2019 tarihinde Doğu Akdeniz’de 🇹🇷 TCG GİRESUN, TCG GÖKOVA, TCG GÖKSU VE TCG SALİHREİS fırkateynlerimiz Aksaz Deniz Üssünü ziyaret eden 🇮🇹 İtalyan ITS ZEFFIRO fırkateyni ile deniz harp nevileri ve deniz güvenliğine yönelik eğitimler icra etmiştir.
View image on TwitterView image on Twitter
In this regard, Turkish Navy’s frigates 🇹🇷TCG GİRESUN, TCG GÖKOVA, TCG GÖKSU and TCG SALİHREİS conducted maritime security and naval warfare exercises in Eastern Mediterranean on 26th Dec 2019 with 🇮🇹Italian Navy’s frigate ITS ZEFFIRO making a port visit to Aksaz Naval Base.
View image on TwitterView image on Twitter
18 people are talking about this
Bu faaliyet son 12 gün içinde 🇮🇹 İtalya Deniz Kuvvetleri ile Doğu Akdeniz’de icra edilen ikinci ortak deniz eğitimidir. 🇹🇷Türk Deniz Kuvvetleri NATO, dost ve müttefik devletler ile işbirliğini geliştirmek ve bölge güvenliğine katkı sağlamak üzere faaliyetlerine devam edecektir.
View image on TwitterView image on Twitter
This exercise has been the second naval training with 🇮🇹Italian Navy in the last 12 days in Eastern Mediterranean. 🇹🇷Turkish Naval Forces will continue trainings with NATO, Allied, and friendly nations to enhance cooperation and contribute in regional security of the region.
View image on TwitterView image on Twitter
19 people are talking about this

Νέο «φάουλ» της αριστερής Ιταλικής κυβέρνησης: Έστειλε ξανά φρεγάτα για ασκήσεις με το τουρκικό ΠΝ στην Α. Μεσόγειο!
https://bit.ly/362K9aJ 
View image on Twitter