9 Δεκ 2019

''Mπράβο'' αρχιεπ. Ελπιδοφόρε

Μία δήλωση του αποτυχημένου αρχιεπίσκοπου ''Αμερικής'' Ελπιδοφόρου, είχε ως αποτέλεσμα να πιστοποιήσει στην Ομογένεια, ότι η Αρχιεπισκοπή επί ποιμαντορίας του, θα έχει άσχημη πορεία. Συγκεκριμένα, τα γεγονότα...

1- Ο ίσαμε προχτές υφυπ. Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, παραιτήθηκε. Γιά την ακρίβεια, τον ''παραίτησε'' ο πρωθυπουργός, επειδή εξαπατούσε Ελλάδα και Ομογένεια γιά 40 χρόνια, δηλώνοντας ότι είναι απόφοιτος του πανεπιστήμιου ''Κολούμπια'' και μάλιστα με ''μάστερ'' κι επειδή παραβίασε νόμους Ελλάδας παραμένοντας CEO στην εφημερίδα του, ως υφυπουργός (''υπουργικό ασυμβίβαστο''). Η δήλωσή του (κάτοχος ''μάστερ'') υπάρχει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ''Καθημερινή'' 22 Μαίου 2017, την είχε αναδημοσιεύσει και η εφημερίδα του ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας Νέας Υόρκης. Επίσης στο βιογραφικό του, στην ίδια του την εφημερίδα (10 Ιουλίου '19). Ο πρ. υφυπουργός είπε συνειδητά ψέμματα, συνειδητά εξαπάτησε γνωστούς, συγγενείς, φίλους, υπαλλήλους του, αρχιεπίσκοπους, Ομογενείς κλπ, ακόμα και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Και αυτό λέγεται ΑΠΑΤΗ.
2- Ο πρ. υφυπουργός, όχι μόνο δεν ζήτησε ΣΥΓΓΝΩΜΗ, όπως θα έπρατε ένας λογικός και έντιμος άνθρωπος, αλλά, απεναντίας, επιδεικνύοντας αλαζονία, ''θέλει να βγει και από πάνω'' ως... ''αδικημένος''!!!
3- Η εφημερίδα του, στις 7 Δεκ. '19 δημοσιεύει δηλώσεις ''ημέτερων'' και ''γραφικών'', που ''υμνούν'' τον κ. Διαματάρη, αμέσως μετά την παραίτησή του. Δηλαδή, υμνούν την εξαπάτηση.
4- Μεταξύ των δηλώσεων πρώτη και καλύτερη αυτή του άσχετου με Ομογένεια αρχιεπίσκοπου. Στην δήλωσή του αναφέρει: «Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος, υπεύθυνο για τον Απόδημο Ελληνισμό και τις Ορθόδοξες Εκκλησίες στη Διασπορά. Στο πρόσωπο του Αντώνη Διαματάρη, η ελληνική Ομογένεια ανά τον Κόσμο και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες αισθανόταν ότι είχε τη δική της φωνή και τον δικό της άνθρωπο, γνώστη των αγώνων και των αγωνιών της για θέματα μέγιστα και ουσιώδη. Στους λίγους μήνες που βρισκόταν στην πηδαλιουχία αυτής της τόσο ουσιαστικής και νευραλγικής θέσης για τον Ελληνισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία, έδειξε τις ικανότητές του και τη μετρήσιμη αποτελεσματικότητα των αποφάσεων και κινήσεών του, πάντοτε με διακριτικότητα, επιχειρηματολογία, σεβασμό και αγάπη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Η αποχώρησή του από τη θέση αυτή αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό...».
Ο άσχετος με Ομογένεια αρχιεπίσκοπος, αγνοεί ότι η προσφορά του κ. Διαματάρη είναι σχεδόν μηδενική και η ''επιτυχία του'' είναι οι κονόμες, με παραπληροφόρηση και προβολή ''ημέτερων'' έναντι αμοιβής (καταχωρήσεων). Επιτυχία του και η συγκάλυψη της κάθε απατεωνιάς, της απατεωνίστικης Αρχιιεπισκοπής του Ελπιδοφόρου. Η Ομογένεια ΔΕΝ είχε καμία φωνή δική της με τον Διαματάρη, που απόδειξε στην πεντάμηνη θητεία του ότι ΜΟΝΟ τον Διαματάρη και την εφημερίδα του προωθούσε. Οι ικανότητες του κ. Διαματάρη μετρήθηκαν στην πράξη και βρέθηκαν μικρομέτριες. Σε ότι αφορά το ''δυσαναπλήρωτο κενό'' που ανάφερε ο Ελπιδοφόρος, γι' αυτό καλύτερα ας τον κρίνει ψυχίατρος.
Αλλά το βασικό ερώτημα στον Ελπιδοφόρο είναι απλό: Τι μήνυμα περνάς στους νέους Ελληνοαμερικανούς, στην Ομογένεια, στηρίζοντας έναν ψεύτη και απατεώνα, που αντί να ζητήσει συγγνώμη γιά την 40χρονη εξαπάτηση, ''ζητά και τα ρέστα'', ως ''φευγάτος'' και ''νάρκισσος'';;; 'Οτι επιβραβεύεις, αρχιεπίσκοπε, την εξαπάτηση, την ψευτιά;;; Τι μάθημα ''ηθικής'' είναι αυτό Ελπιδοφόρε;;; Eίναι η ανταμοιβή σου στον Διαματάρη, διαπλεκόμενε Ελπιδοφόρε, επειδή η εφημερίδα του συστηματικά προβάλει την μικρο-μετριότητά σου και ''κουκουλώνει'' τις απατεωνιές Αρχιεπισκοπής και Πατριαρχείου, με αντάλλαγμα εκκλησιαστικές καταχωρήσεις και χορηγίες;;;
Ελπιδοφόρε, είσαι πολύ μικρός γιά να υποτιμάς την νοημοσύνη της Ομογένειας. Σε ότι αφορά την πιστοποίηση της διαπλεκόμενης ανηθικότητάς σου με την ''επιβράβευση'' της ψευτιάς και απατεωνιάς, δεν χρειάζονται άλλα σχόλια.
..........
Δήλωση υποστήριξης έκανε και ο επιχειρηματίας και αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης, τονίζοντας: «Οποιαδήποτε κι αν ήταν η παρατυπία δεν πιστεύω πως ήταν αρκετά μεγάλη για να χάσει η Ελλάδα ένα τέτοιο μεγάλο κεφάλαιο».
Ο υποαρχιεπίσκοπος, πρωτοπρεσβύτερος Αλέξανδρος Καρλούτσος δήλωσε «το πληροφορήθηκα σήμερα το πρωί από τον καλό μου φίλο Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος μου τηλεφώνησε και ήταν πολύ στενοχωρημένος... Το γεγονός ότι φεύγει (ο Διαματάρης) από την Ελλάδα είναι απώλεια για την ίδια την Ελλάδα».