19 Ιαν 2020

Απέραντο… φρενοκομείο! Η Ελλάδα «καίγεται» και κάποιοι ζουν ακόμη στον κόσμο τους!

Ήταν 11 Ιανουαρίου του 1989,όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει τη φράση: «Τα πρωτοφανή γεγονότα που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό δημιουργούν την εντύπωση ότι η Ελλάς ..
μετεβλήθη σε απέραντο φρενοκομείο». Τριάντα χρόνια μετά, ακόμη μία ιστορική φράση του Καραμανλή είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ.
Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό δείχνουν ότι αυτή η χώρα παραμένει σε μια κατάσταση που χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος:
Περιστατικό πρώτο:Η ΕΛ.ΑΣ. για ακόμη μία φορά επιχειρεί ανακατάληψη κτιρίων που βρίσκονται σε κατάληψη. Δεν θα αναφερθώ στο ότι γίνεται σε…ζωντανή σύνδεση η επιχείρηση, λες και παρακολουθούμε κάποια αστυνομική τηλεοπτική σειρά. Θα σταθούμε σε ένα εγκληματικό γεγονός, στο ότι πετούν τσιμεντόλιθους στους αστυνομικούς με αυξημένες πιθανότητες να έχουμε νεκρό, και δεν…τρέχει κάστανο! Γιατί οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας αφήνονται ελεύθεροι και ωραίοι, μια και η πράξη τους δεν τιμωρείται ως κακουργηματική, διότι υπάρχει νομικό κενό!Αφέθηκαν ελεύθεροι προφανώς για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους στην επόμενη επιχείρηση που θα…τολμήσει η ΕΛ.ΑΣ.
Περιστατικό δεύτερο: Κάποιοι θεώρησαν σωστό να ανεβάσουν αφίσες στους χώρους του μετρό, με την άδεια φυσικά της ΣΤΑΣΥ, κατά των αμβλώσεων και υπέρ του δικαιώματος του αγέννητου παιδιού! Κανείς προφανώς δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει το περιεχόμενο της αφίσας, με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος και ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, να δώσει εντολή να κατέβουν άρον-άρον οι αφίσες, που αν μη τι άλλο έρχονται σε αντίθεση με τη νομοθεσία και το δικαίωμα των γυναικών, να προχωρούν σε διακοπή της κύησης.
Περιστατικό τρίτο: Η κυβέρνηση αποφασίζει να καταργήσει την αργία των Τριών Ιεραρχών και προτείνει, αντί για αυτό, οι μαθητές να διδάσκονται την ίδια μέρα για το έργο τους! Οι μισοί πανηγυρίζουν γιατί καταργήθηκε αναχρονιστική αργία, αλλά διαμαρτύρονται για το περιεχόμενό της,και οι υπόλοιποι γιατί κόβεται η αργία χαρακτηρίζοντας την πράξη υπέρ των αθέων! Λες και έχουμε λύσει τα προβλήματα της Παιδείας και η αργία των Τριών Ιεραρχών ήταν από τις προτεραιότητες του υπουργείου!
Περιστατικό τέταρτο: Σε μια εθνικά δύσκολη περίοδο, η κυβέρνηση πρέπει να προτείνει τον επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Αντί να κλείσει το θέμα, βλέπουμε επί έναν μήνα μια ατελείωτη «πασαρέλα» υποψηφίων που απαξιώνουν τον θεσμό και δίνουν την αίσθηση ενός παζαριού που προσβάλλει έναν θεσμό τον οποίο υπηρέτησαν κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας.
Περιστατικό πέμπτο: Την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζει το μεγάλο της…χτύπημα, εμείς συνεχίζουμε να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, για το πώς πήγε ή δεν πήγε το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και εάν ο Τραμπ θα«μαζέψει» τον… κολλητό του Ταγίπ Ερντογάν ή όχι.
Η ελληνική διπλωματία την ίδια ώρα ζει τον μύθο της, πιστεύοντας ότι η Τουρκία, που κάνει μεγάλο παιχνίδι στην περιοχή,είναι απομονωμένη!
Περιστατικό έκτο: Την ώρα που το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα από τα κορυφαία ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να επιτεθούν σε υπουργούς της ΝΔ (που πληρώνουν τα όσα υπόσχονταν), να εκφράσουν τοπικισμούς και να ετοιμάσουν απόβαση στην Αθήνα!
Αυτά είναι μερικά από τα περιστατικά καθημερινής τρέλας που αντιμετωπίζει η χώρα και παραπέμπει στην ανάγκη ενός δημιουργικού σοκ, μπας και συνέλθουμε και κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου.
του Νίκου Ελευθερόγλου
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο