21 Φεβ 2020

Δημόσιο: Τέλος οι διπλοθεσίτες υπάλληλοι μέσω ψηφιοποίησης της μισθοδοσίας

Τέλος στο καθεστώς των διπλοθεσιτών δημοσίων υπαλλήλων θέλει να βάλει η κυβέρνηση μέσω του συστήματος ψηφιοποίησης της μισθοδοσίας των αμειβόμενων από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται στην τελική του φάση.

Ακόμη και σήμερα, υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που μισθοδοτούνται από πολλαπλές πηγές του κράτους κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, αλλά δεν μπορούν να αποκαλυφθούν εύκολα. Με την ψηφιοποίηση του συστήματος μισθοδοσίας των αμειβόμενων από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όλοι αυτοί θα αποκαλυφθούν.
Το σύστημα θα καταγράφει για πρώτη φορά όλα τα επιμέρους συστήματα υπολογισμού και εκκαθάρισης της μισθοδοσίας των φορέων του Δημοσίου ακόμη και σε επίπεδο μεμονωμένων υπαλλήλων.
Σε αυτό θα εισέλθουν και θα διασταυρωθούν τα στοιχεία πάνω από 680.000 μισθοδοτούμενων και 3.500 φορέων του Δημοσίου που θα ξεκινούν από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, τα Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τους Δήμους και θα φθάνει μέχρι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα νοσοκομεία, τις ιερές μητροπόλεις ανά την Ελλάδα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και τις Ανεξάρτητες Αρχές.
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης που τελεί υπό τον Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο φέρει την ευθύνη του εγχειρήματος.