Αύξηση των ψηφίων του ταχυδρομικού κώδικα και προσθήκη δύο γραμμάτων ,που θα είναι σύμφωνα με τα τα βρετανικά πρότυπα τα αρχικά των πόλεων στις οποίες η διεύθυνση ανήκει, μελετάται 40 χρόνια μετά την έκδοση των ..
πρώτων ταχυδρομικών κωδίκων από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, βασικός στόχος της αλλαγής του ταχυδρομικού κώδικα είναι να μπορεί να αντιπροσωπεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια το σημείο επίδοσης της αλληλογραφίας. Κι αυτό γιατί το πεπαλαιωμένο πλέον σύστημα δεν μπορεί αν ανταποκριθεί με ακρίβεια στις ανάγκες της ταχυδρομικής αγοράς διαφόρων εταιρειών και υπηρεσιών όπως οι ταχυμεταφορές και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Στόχος είναι εντός της επόμενης διετίας το νέο σύστημα να βρίσκεται στην υπηρεσία της ταχυδρομικής αγοράς.
Σημειώνεται ότι οι ταχυδρομικοί κώδικες εκδόθηκαν το 1983 από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με ταξινομημένους πενταψήφιους αριθμούς. Ο κατάλογος των ταχυδρομικών κωδίκων περιλαμβάνει την ταξινόμηση που αντικατέστησε τους μέχρι τότε τριψήφιους ταχυδρομικούς τομείς που αποτελούσαν το παλαιότερο σύστημα ταξινόμησης της αλληλογραφίας.
Οι ταχυδρομικοί κώδικες είναι χωρισμένοι σε πόλεις Α΄ ζώνης (αφορά πόλεις με περισσότερους από έναν ταχυδρομικούς κώδικες), πόλεις Β΄ ζώνης (πόλεις που εξυπηρετούνται με έναν ταχυδρομικό κώδικα) και εταιρικούς ταχυδρομικούς κώδικες (αφορά εταιρείες που έχουν ταχυδρομικό κώδικα). Οι δύο πρώτοι αριθμοί αφορούν την ταχυδρομική περιοχή στην οποία ανήκει η διεύθυνση, σύμφωνα με τα καταστήματα των ΕΛΤΑ. Ωστόσο με τα χρόνια ορισμένα καταστήματα έκλεισαν, άλλα άνοιξαν, ενώ περιοχές επεκτάθηκαν ή δημιουργήθηκαν. η απόφαση για τη συνολική αναμόρφωση των ταχυδρομικών κωδίκων ελήφθη τον περασμένο Ιούλιο.