10 Φεβ 2020

Η δραστήρια πρεσβεία της Ρωσίας και οι… “άτσαλες” παρεμβάσεις της στα ΜΜΕ

Γίνεται μεγάλη συζήτηση για την προσπάθεια διείσδυσης της Ρωσίας στα Βαλκάνια και ειδικά στην Ελλάδα. Και στη συζήτηση λαμβάνουν μέρος πολιτικοί, διπλωμάτες..
και δημοσιογράφοι. Γίνονται υποθέσεις, παρουσιάζονται κάποια στοιχεία, αναζητούνται και άλλα. Έτσι αναπτύσσεται και μία παραφιλολογία, που αναμειγνύει και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Γνωρίζω διπλωμάτες που ανησυχούν σφόδρα για την απόπειρα ελέγχου του Αγίου Όρους από τη Μόσχα. Αυτός ο έλεγχος πρέπει να αποτραπεί… Ο έλεγχος πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα.
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Όπως και να το κάνουμε, η Ελλάδα είναι μία δυτική χώρα και οι κυβερνήσεις της, δεξιές, σοσιαλιστικές και αριστερές, έχουν επιλέξει την ενδυνάμωση των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι η αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα απέλασε δύο Ρώσους πολίτες, τους οποίους κατηγόρησε για δράση εναντίον των ελληνικών συμφερόντων.
Και για να προχωρήσει στην απέλαση σημαίνει ότι οι αποδείξεις δεν χωρούσαν την παραμικρή αμφιβολία. Δεν μπορούμε, επίσης, να ξεχάσουμε ότι και ο Ανδρέας Παπανδρέου στο τέλος επέλεξε την Αμερική με αποκορύφωμα τη θριαμβευτική επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο.
Το τελευταίο διάστημα η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα αποδεικνύεται πολύ «δραστήρια» και κάνει παρεμβάσεις και σε μέσα ενημέρωσης. Είναι και αυτό ένα παιγνίδι, που το παίζουν όλες οι μεγάλες πρεσβείες. Μόνο που η ρωσική πρεσβεία κατηγορείται ότι το κάνει πολύ άτσαλα και χωρίς σεβασμό για τη χώρα μας. Δεν θα το κρίνουμε εμείς αλλά τα γεγονότα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΧΟΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ