10 Απρ 2020

Κορονοϊός :Ο Αμερικανικός Στρατός έχει υπογράψει με την Gilead συμφωνία δωρεάν παραχώρησης σε στρατιωτικούς φαρμάκου της !!

Screenshot_2020-04-10 USAMMDA - USAMMDA Announces Agreement with Gilead Sciences to Provide Investigational New Drug for Wa[...]Η Μονάδα Ανάπτυξης Ιατρικού Υλικού του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. Army Medical Materiel Development Activity, USAMMDA),
που υπάγεται στη …Διοίκηση Ιατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης του Στρατού των ΗΠΑ (U.S. Army Medical Research and Development Command), ανακοίνωσε σήμερα ( Δελτίο τύπου 11/3/2020), ότι έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας και έρευνας με την Gilead Sciences για την παροχή του ερευνητικού φαρμάκου της Gilead, το Remdesivir, για τη θεραπεία του στρατιωτικού προσωπικού που εκτίθεται στον κορονoϊό (COVID-19).
Στη συμφωνία Cooperative Research and Development Agreement πρόγραμμα (CRADA), το πρόγραμμα προστασίας της υγείας της USAMMDA θα επιτρέψει την ερευνητική χρήση του remdesivir από την Gilead, χωρίς κόστος για την κυβέρνηση, ελλείψει οποιoνδήποτε εγκεκριμένων θεραπευτικών επιλογών.
«Μαζί με τους εταίρους της κυβέρνησης και τη βιομηχανία προχωρούμε με σχεδόν επαναστατικούς ρυθμούς για να παράγουμε αποτελεσματικά προϊόντα θεραπείας και πρόληψης που θα προστατεύουν τους πολίτες του κόσμου και θα διατηρούν την ετοιμότητα και τη θνησιμότητα των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων», δήλωσε ο Ταξίαρχος στρατηγός Michael J. Talley, διοικητής της Ιατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης του Στρατού των ΗΠΑ (USAMRDC).
Τον Φεβρουάριο του 2020, η FDA επέτρεψε την ερευνητική αίτηση της Gilead να προχωρήσει σε κλινικές δοκιμές του Remdesivir, για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του στη θεραπεία του COVID-19. Το Remdesivir είναι ένα ερευνητικό ανάλογο νουκλεοτιδίου με αντι-ιική δράση ευρέως φάσματος τόσο σε χημικό περιβάλλον όσο και σε ζώα έναντι πολλαπλών αναδυόμενων παθογόνων ιών όπως ο Ebola, MERS-CoV και το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο, γνωστό ως SARS-CoV-1.
Η σημερινή ανακοίνωση στηρίζεται σε μια μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας και της Gilead Sciences για την προστασία των μελών της υπηρεσίας μας.
Η Gilead συνεχίζει να δοκιμάζει μια επιλογή αντιιικών ουσιών και του remdesivir έναντι άλλων παθογόνων ιών που παρουσιάζουν πιθανές παγκόσμιες απειλές για την υγεία.