31 Μαΐ 2020

Τρίτωσε για Θεοχάρη! “Ξύλο” από τον γαλάζιο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για τα περιβόητα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακόμα αγνοούνται, 2 μέρες πριν το άνοιγμα των ξενοδοχείων

Μετά το “άδειασμα” από τον υφυπουργό Τουρισμού για τον διαχωρισμό των νησιών σε “ζώνες επικινδυνότητας” και την απίστευτη δήλωση του ΓΓ Τουρισμού ότι δεν πάει διακοπές σε ξενοδοχείο φέτος για να μην περιμένει στην ουρά του μπουφέ και κινδυνεύει,
ήρθε και το τρίτο και “φαρμακερό” χτύπημα στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη από τον “γαλάζιο” πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Τουρισμού στη ΝΔ Γρηγόρη Τάσιο για τα περιβόητα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία από 1η Ιουνίου, τα οποία ωστόσο ακόμα αγνοούνται!
Συγκεκριμένα, στην καταγγελία ότι τα ξενοδοχεία, τα οποία ανοίγουν τη Δευτέρα, δεν έχουν ακόμη λάβει αριθμό πρωτοκόλλου λειτουργίας, προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, ρίχνοντας και “καρφί” για τη δήλωση του ΓΓ Κ.Λούλη περί μπουφέ.
«Δύο ημέρες πριν την εξαγγελθείσα ημερομηνία επαναλειτουργίας των ελληνικών ξενοδοχείων τα υγειονομικά πρωτόκολλα αγνοούνται, στα εργασιακά οι ξενοδόχοι είμαστε χαμένοι στη μετάφραση και ως προς το σοβαρό ζήτημα της ρευστότητας τα μέλη μας ψάχνουν ακόμα να βρουν τα εκατομμύρια που δανείζουν οι τράπεζες» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε γραπτή του δήλωση.
Και πρόσθεσε: «Την 1η Ιουνίου μόνο τα παράνομα καταλύματα και τα ακίνητα που μισθώνονται βραχυχρόνια θα είναι σε θέση να υποδεχθούν πελάτες. Άλλωστε αυτά, όπως φαίνεται, μάλλον θεωρούνται περισσότερο ασφαλή ακόμα και μέσα στην πανδημία, γι’ αυτό και αφήνονται να λειτουργούν χωρίς υγειονομικούς όρους και το κυριότερο: δεν έχουν μπουφέ…»
Νοτοπούλου: Ελαφρότητα, ανεπάρκεια, προχειρότητα και ολιγωρία των κυβερνητικών μέτρων στο κρίσιμο μέτωπο του τουρισμού
Για το θέμα έκανε σχετική δήλωση και η αρμόδια Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, κατηγορώντας τον Χάρη Θεοχάρη ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με ελαφρότητα την ώρα που τα κυβερνητικά μέτρα χαρακτηρίζοντα από προχειρότητα, ανεπάρκεια και ολιγωρία. Αναλυτικά:
Μετά την διαρροή- από τον ίδιο τον Υπουργό Τουρισμού- των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσής τους, μετά την τραγική επιπολαιότητα να διαχωριστούν τα νησιά σε Β και Γ κατηγορίας και να αναγκαστεί ο ίδιος ο Υφυπουργός Τουρισμού να «αδειάσει» τον Υπουργό του κ. Θεοχάρης, μετά την ανήκουστη δήλωση του γενικού γραμματέα του Υπ. Τουρισμού κ. Λούλη ότι δεν θα πάει φέτος διακοπές σε ξενοδοχείο να περιμένει στην ουρά στο μπουφέ και να κινδυνεύει, ο Επικεφαλής του θεματικού τομέα Τουρισμού της ΝΔ και πρόεδρος της ΠΟΞ Γ.Τάσιος παραδέχεται σήμερα πως μόλις δυο ημέρες πριν το άνοιγμα των ελληνικών ξενοδοχείων , τα πολυδιαφημισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα ακόμη αγνοούνται!
Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση ο Υπουργός Τουρισμού, σε συνδυασμό με την προχειρότητα, ανεπάρκεια, ολιγωρία των κυβερνητικών μέτρων στο κρίσιμο μέτωπο του τουρισμού, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία του τουρισμού και το μέγεθος της κρίσης.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πληγώνει καθημερινά την εικόνα του ελληνικού τουρισμού, ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση.
με πληροφορίες από το voria.gr