29 Μαΐ 2020

Αποκάλυψη-κόλαφος της “Καθημερινής” για Μηταράκη-κυβέρνηση: “Αδράνεια και κακοδιαχείριση” – €3.900 ανά ωφελούμενο το κόστος για την δομή στη Μαλακάσα ενώ ανάλογο έργο είχε κοστίσει €270!

Κόλαφο για τη μεταναστευτική-προσφυγική πολιτική που εφαρμόζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου – το οποίο επανασυστάθηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό – αποτελούν τα στοιχεία ..
που αναφέρονται σε διαβαθμισμένο έγγραφο διεθνούς οργανισμού τα οποία σήμερα παρουσιάζει η “Καθημερινή””.
Με αυτά τα λόγια ξεκινάει ρεπορτάζ της Τάνιας Γεωργιοπούλου στην “Κ” που έχει τίτλο “Αδράνεια και Κακοδιαχείριση” και αποκαλύπτει ότι το έγγραφο του διεθνούς οργανισμού καταλογίζει ανεδαφικούς σχεδιασμούς και αδράνεια που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου μέρους των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ επισημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για κακοδιαχείριση ή και οικονομικές ατασθαλίες στα έργα που πραγματοποιεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με πιο τρανταχτό παράδειγμα την δομή στη Μαλακάσα, που φτιάχτηκε τους τελευταίους μήνες.
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι κοστολογήθηκε με υπέρογκο ποσό, σε σχέση με άλλα αντίστοιχα που έχει χρηματοδοτήσει η αρμόδια Διεύθυνση της Κομισιόν στην Ελλάδα. Επισημαίνεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ότι το υπέρογκο κόστος αποδόθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης του κ.Μηταράκη στον επείγοντα χαρακτήρα του έργου. Εντούτοις, το έγγραφο αναφέρει ότι ανάλογο έργο που πραγματοποιήθηκε σε 7 ημέρες με μέσο κόστος 270 ευρώ ανά ωφελούμενο, ενώ για το “επείγον” έργο της Μαλακάσας το κόστος ανήλθε στα 3.900 ευρώ ανά ωφελούμενο!