22 Ιουν 2020

“Προσομοίωση” ελληνοτουρκικής κρίσης με τη συμμετοχή 300 στελεχών του κρατικού μηχανισμού!

Ο κρατικός μηχανισμός ετοιμάζεται για ενδεχόμενη ελληνοτουρκική κρίση. Αύριο ξεκινά στη Σχολή Ικάρων ένα “σεμινάριο” που θα ΄χει και στοιχεία προσομοίωσης μιας ελληνοτουρκικής κρίσης.
Έχουν κληθεί να να το παρακολουθήσουν περίπου 300 στελέχη του κρατικού μηχανισμού ,τα οποία υπηρετούν σε θέσεις από τις οποίες θα κληθούν να προσφέρουν σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης.
Η πρωτοβουλία είναι ορθή και απαραίτητη και πρέπει να την πιστώσουμε στον Δρ Κωνσταντίνο Μπαλωμένο, Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) του ΥΠΕΘΑ.

Το σεμινάριο-προσομοίωση θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Ιουνίου και θα αποτελέσει ευκαιρία για να λυθούν απορίες αλλά και να δοθούν κατευθύνσεις σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί αντιμέτωπη με μια ελληνοτουρκική κρίση.
Γράψαμε πρόσφατα για την ανάγκη προετοιμασίας συνολικά της κυβέρνησης για τα δύσκολα στα ελληνοτουρκικά. Ελπίζουμε ότι το σεμινάριο-προσομοίωση είναι το πρώτο βήμα. Θα πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα έτοιμες, καλό θα ΄ναι να προετοιμαστούν κι όλοι οι υπόλοιποι.
https://www.militaire.gr/