1 Ιουν 2020

Σκληρή επίθεση από το «Βήμα» στη Νίκη Κεραμέως: Η εριστική κυρία υπουργός

«Ποιος να το ‘λεγε ότι η ευγενική και καλοσυνάτη τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ θα μετατρεπόταν σε ένα από τα πιο εριστικά κυβερνητικά στελέχη. Η Νίκη Κεραμέως έχει ταλέντο να ανοίγει μέτωπα με την ....
εκπαιδευτική κοινότητα, με τους γονείς και με την αντιπολίτευση», αυτά έγραφε ο Βηματοδότης της Κυριακής για την Υπουργό Παιδείας, ενώ η εφημερίδα φιλοξένησε και πολύ σκληρό ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στο Υπ. Παιδείας με τίτλο: Η υπουργός που αγάπησε την Παιδεία εξ αποστάσεως.
Μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ έγραφε: Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν τη Νίκη Κεραμέως οι άνθρωποι της εκπαίδευσης. Τα παράπονα ότι τίποτα δεν λειτούργησε συντονισμένα, οι κατηγορίες για επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού, η κριτική στο «νομοσχέδιο της καραντίνας» και η… «διαγωγή κοσμία»
«Παρότι ήταν από τα νέα πρόσωπα στα οποία βασίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δημοσκοπήσεις πατώνει και οι υπόλοιποι υπουργοί τη θεωρούν δύσκολη. Είχε, λένε, δώσει μάχη για να μην κλείσουν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, και τώρα αγνοεί τις ανησυχίες για διαρροή προσωπικών στοιχείων των μαθητών», προσθέτει η εφημερίδα Το Βήμα.