3 Ιουν 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:ΕΠΑΥΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ..Φασιστικη η νοοτροπια της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Με εντολή και απαίτηση της υπουργού παιδείας Ν. Κεραμέως, παύθηκε από την 1η Ιουνίου από πρόεδρος της Α1 ΝΟΔΕ Αθηνών, ο Θόδωρος Τσούχλος.
Ο Θόδωρος Τσούχλος είναι ο σημερινός πρόεδρος της ΟΛΜΕ, στέλεχος της ΔΑΚΕ καθηγητών, με την οποία η υπουργός...
είναι σε διάσταση και αιτία για την απομάκρυνση του ήταν το γεγονός ότι υπερασπίσθηκε τις θέσεις της ΟΛΜΕ για την επαναλειτουγία των Γυμνασίων και Λυκείων και η αντίθεση της ΟΛΜΕ στην τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες.
Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θόδωρος Τσούχλος, η υπουργός Παιδείας αρνιόταν διαρκώς να συναντηθεί τμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα που ανέκυψαν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση λόγω του κορονοϊού.
Έτσι λοιπόν η υπουργός απαίτησε την απομάκρυνση του από την Α1 ΝΟΔΕ Αθηνών, με μήνυμα που έστειλαν στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ ο γραμματέας Οργανωτικού Στυλ. Κονταδάκης αλλά και άλλα στελέχη της ΔΑΚΕ που συμμετέχουν στο επιτελείο της Ν. Κεραμέως.
Αφού του ανακοινώθηκε η απομάκρυνση του από τη θέση του προέδρου της Α1 ΝΟΔΕ, του ζητήθηκε να υποβάλει παραίτηση ώστε "να μην υποστεί ηθική απομείωση".
Ο Θόδωρος Τσούχλος που έχει παρουσία στη Ν.Δ. από το 1980, αποδέχθηκε μη έχοντας άλλη εναλλακτική καθώς απειλήθηκε οτι σε άλλη περίπτωση η ΔΑΚΕ καθηγητών θα αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του στην ΟΛΜΕ.
Η αντικατάσταση του Τσούχλου από τον Παναγιώτη Τσεκρέκο αιρετό μέλος της Α1 ΝΟΔΕ συνάντησε όμως την αντίδραση των υπόλοιπων μελών της ΝΟΔΕ, γιατί με απόφαση Κονταδάκη παρακάμφθηκαν οι δύο εκλεγμένοι αντιπρόεδροι της Α1 ΝΟΔΕ και προτιμήθηκε ο εκλεκτός της Πειραιώς Παναγιώτης Τσεκρέκος, υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος.