23 Ιουν 2020

Οι Αμερικανοί στηρίζουν στη Λιβύη Σάρατζ και Τουρκία! Συνάντηση μήνυμα στην Τρίπολη

Οι Αμερικανοί φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτό που πριν μερικές ημέρες υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου: ότι ο Τραμπ συμφώνησε με τον Ερντογάν συνεργασία στη Λιβύη.
Την ώρα που η Αίγυπτος προειδοποιεί την ..
Τουρκία, ότι θα επέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, ο ελεγχόμενος από τον Ερντογάν Φ. Σάρατζ, συναντήθηκε με τον Αμερικανό διοικητή και το επιτελείο της AFRICOM! Η συνάντηση έγινε την ίδια ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν εξαπέλυε σφοδρή επίθεση κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας για το ρόλο τους στη Λιβύη.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τρίπολη Ρίτσαρντ Νόρλαντ και ο αρχηγός της Διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων στην Αφρική  Στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ ,συναντήθηκαν με τον Σάρατζ, τον υπουργό Εσωτερικών και τον στρατιωτικό διοικητή των δυνάμεων Σάρατζ.
Ο υπουργός Εσωτερικών Fathi Bashaga και ο Osama al-Juweili, ο στρατιωτικός διοικητής της δυτικής περιοχής, ήταν επίσης παρόντες στην κλειστή συνάντηση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αξιωματούχοι συζήτησαν τις πρόσφατες στρατιωτικές εξελίξεις και την ασφάλεια στη Λιβύη και τις προσπάθειες των ΗΠΑ για σταθεροποίηση της χώρας, σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της Τρίπολης.
Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία με την AFRICOM “για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και ο από κοινού συντονισμός στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Λιβύης και των ΗΠΑ”.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu,”συζητήθηκε επίσης η αντίδραση αξιωματούχων της Λιβύης εναντίον των δηλώσεων του Αιγύπτου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι το Σαββατοκύριακο”.
Το Σάββατο, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι δήλωσε ότι το Κάιρο θα μπορούσε να ξεκινήσει « στρατιωτικές επιχειρήσεις» στη Λιβύη «εάν απαιτηθεί».
Ο Al-Sisi είπε ότι η πόλη Σύρτη και η αεροπορική βάση al-Jufra είναι «κόκκινη γραμμή», και κάλεσε τον στρατό του να «είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε αποστολή”.
 militaire