21 Ιουν 2020

Βρετανία: Μετά από ώρες η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Λίβυος που σκότωσε με μαχαίρι τρία άτομα ήταν... τρομοκράτης!

Σαν «περιστατικό τρομοκρατίας» χαρακτήρισε πριν από λίγα λεπτά η αντιτρομοκρατική ...
αστυνομική υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, και αρκετές ώρες μετά την σύλληψη του Λίβυου, την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου ένας Λίβυος στο πάρκο Φόρμπερι Γκάρντενς της πόλης στη νότια Βρετανία, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου προξενώντας το λιγότερο απορία για την μεγάλη καθυστέρηση γι αυτή την εξέλιξη.
Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι τρεις, ενώ συνελήφθη ο 25χρονος Λίβυος, που φέρεται να είναι ο δράστης.


Νωρίτερα, πάντως και ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, είχε εκφράσει αντίθετη άποψη, λέγοντας πως το περιστατικό δεν αντιμετωπιζόταν ως «τρομοκρατικό»!
«Επί του παρόντος δεν αντιμετωπίζεται ως ένα περιστατικό τρομοκρατίας, αλλά φυσικά και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός στην τηλεόραση του BBC, δεδομένα που διαφοροποιήθηκαν, τελικά, μερικές ώρες αργότερα.
Τρεις νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε πάρκο στην πόλη Ρέντινγκ στη νότια Βρετανία.
Για την επίθεση έχει συλληφθεί ένας 25χρονος ο οποίος, σύμφωνα με το Press Association, είναι Λίβυος. Σύμφωνα με την Daily Mail τον 25χρονο συνέλαβε ένας εκτός υπηρεσίας αστυνομικός ο οποίος τον ακινητοποίησε κάνοντας του «τάκλιν» όπως αυτά που κάνουν οι παίχτες του ράγκμπι.
Η αστυνομία για την ώρα δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό «ωστόσο οι αξιωματικοί αφήνουν ανοιχτά τα ενδεχόμενα ως προς τα κίνητρα για το συμβάν και οι έρευνες υποστηρίζονται από συναδέλφους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ιαν Χάντερ.
Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην εφημερίδα Mirror είπε ότι ο δράστης «φώναζε ακατανόητες λέξεις» πριν μαχαιρώσει ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στο πάρκο στο Ρέντινγκ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 65 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.