23 Ιουν 2020

Εισαγγελικές αρχές, ΕΛ.ΑΣ - ΥΠΕΘΑ ήξεραν για τον γιατρό-«μαϊμού» - «πράκτορα της CIA» από το 2004!

Απίστευτο, αλλά αληθινό: Ο γιατρός-«μαϊμού» δεν απασχολεί για πρώτη φορά τις ελληνικές αρχές και τον Τύπο. Το 2004 ο υπογράφων είχε αποκαλύψει την εμπλοκή του σε δαιδαλώδες οικονομικό-πολιτικό ..
σκάνδαλο, το οποίο κάποιοι συγκάλυψαν, αφήνοντας τον απατεώνα να δρα ανεξέλεγκτα… ως πράκτορας!

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη
Ο «γιατρός - πράκτορας» με τα τρία επίθετα (Νικ Κόντος, Νίκος Κοντός και Νικόλαος Κοντοστάθης), που χρησιμοποιούσε αναλόγως για το κάθε ονοματεπώνυμο ή αστυνομική ή στρατιωτική ταυτότητα ή διαβατήριο, είναι αυτός που σήμερα ευθύνεται για το θάνατο δύο ανήλικων παιδιών, αλλά και ως «πράκτορας της CIA» φέρεται να απέσπασε το ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ από τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, κυκλοφορούσε και δρούσε ελεύθερος, επί 16 ολόκληρα χρόνια, κατά περίεργο τρόπο, με απόλυτη ευθύνη των ελληνικών αρχών και των εθνικών υπηρεσιών!

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Δήμου Βερύκιου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ραντάρ», που κάνουν μαζί με τον Τάκη Χατζή στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 9.89, o Δημήτρης Κοντομηνάς, ένας εξαιρετικά ευφυής επιχειρηματίας, φέρεται να ξεγελάστηκε... καθώς πίστευε για αυτόν ότι είναι πράκτορας της CIA.

Μάλιστα, το 2007 σχεδίαζαν μαζί να φέρουν στην Ελλάδα από την Κίνα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις μυστικές υπηρεσίες, κεραίες (δορυφορικά συστήματα) υψηλής τεχνολογίας και κατασκοπικών δυνατοτήτων. Πληροφορίες λένε ότι ο άνθρωπος με τα τρία ονοματεπώνυμα ήταν να πουλήσει στον επιχειρηματία και αρχεία ενός πρώην στελέχους της ΕΥΠ, τα οποία έλεγε ότι ήθελε η CIA.

Όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, ο κ. Κοντομηνάς έκανε μήνυση στον «γιατρό» ή «πράκτορα της CIA» ή «γιο εφοπλιστή» ή «πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας» (σ.σ. μερικά από τα πρόσωπα του 47χρονου), η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί στις 17 Ιουνίου 2020, αλλά αναβλήθηκε λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
 
Όμως, όπως προαναφέρθηκε, ως δημοσιογράφος (στην ελληνική έκδοση του περιοδικού PRIME τότε), με εκτενή αποκλειστικά ρεπορτάζ, με έγγραφα-ντοκουμέντα και απολύτως τεκμηριωμένα στοιχεία και μάρτυρες, είχα αποκαλύψει πως με αυτά τα τρία ονοματεπώνυμα που εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί ως σήμερα, εμφανιζόταν και τότε, πριν από 16 χρόνια, ως στέλεχος της πολεμικής αεροπορίας, κι έκανε ραντεβού μαζί με τους –τότε- συνεταίρους του, ακόμη και μέσα στο Πεντάγωνο, αλλά και σε υπουργεία, βλέποντας γενικούς γραμματείς και υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη, υπογράφοντας συμβάσεις, στήνοντας πολύ μεγάλες απάτες!

Δύο εξ αυτών των σκανδάλων, αν δεν είχα ξεκινήσει το ρεπορτάζ τότε, θα ολοκληρώνονταν και με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, αλλά και με τον διαγωνισμό για το C4I. (Επ' αυτών, με λεπτομερή ρεπορτάζ, η στήλη «Πιπεράτα Παρασκήνια» και τα PIPERATA, θα επανέλθουν δριμύτερα!)

Μάλιστα, ο ένας εκ των συνεταίρων του ήταν πράγματι σε διευθυντική θέση των οικονομικών υπηρεσιών του ΓΕΝ, ο οποίος ταυτόχρονα ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τους και υπέγραφε συμβάσεις με το δημόσιο, ενώ έδιναν μαζί και συνεντεύξεις Τύπου ανά την Ελλάδα.

Μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις μου, το 2004 είχαν παρέμβει οι εισαγγελικές αρχές, ενώ παράλληλα έρευνες ανέλαβαν και από το αεροδικείο και από το ναυτοδικείο. Μαζί με τα δημοσιεύματα μου, τότε, τους παρείχα απόρρητα έγγραφα, συμβάσεις του δημοσίου και πλήθος άλλων σημαντικών εγγράφων-ντοκουμέντων, όπως και έναν μάρτυρα-«κλειδί», καθώς και αναρίθμητες διασταυρωμένες πληροφορίες.

Πέραν από το ότι με καλούσαν κάθε τόσο από την ελληνική δικαιοσύνη, μέχρι το 2007-2008, καθώς άλλαζαν συνεχώς οι ανακριτές που χειρίζονταν τη δικογραφία χωρίς να προχωρούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, πρέπει να τονιστεί ότι είχα κληθεί και κατέθεσα τόσο σε ανακριτή του αεροδικείου (περί Κοντοστάθη) όσο και του ναυτοδικείου (για τον συνέταιρό του, ο οποίος κατείχε διευθυντικό πόστο στο ΓΕΝ).

Κι όμως, η ενημέρωση που είχα ήταν μόνο για τον άνθρωπο με τα τρία ονοματεπώνυμα. Τι ισχυρίστηκαν τότε; Ό,τι διέφυγε στο εξωτερικό και πως καταζητούνταν! Για τον δε επίορκο αξιωματικό, δεν έμαθα ποτέ τι απέγινε…

Περισσότερα, αφού καταθέσω στις αρμόδιες αρχές... ξανά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια!