23 Ιουν 2020

Πάμε σε πρόωρες εκλογές με το οικείο corruption style.... Ποιος σοβαρός ξένος επενδυτής θα έλθει εδώ να τοποθετήσει τα λεφτά του σ΄αυτή τη χώρα;

Μέσα σε ένα νοσηρό, αλλά σύνηθες για την εγχώρια πολιτική σκηνή, κλίμα οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές.
Οι αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή αλλά και οι αναθυμιάσεις διαπλοκής της καμπάνιας Μένουμε Σπίτι σε συνδυασμό με τον Covid-19 o οποίος είναι ....
πάντα εδώ δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Η πολιτική ζωή του τόπου αρνείται να εξυγιανθεί, η μεταπολίτευση δεν λέει να τελειώσει. Ζήσαμε 10 χρόνια Μνημόνια με τους δανειστές να μπαινοβγαίνουν σπίτια μας. Υπέστημεν ταπεινώσεις και λοιδορίες αλλά τίποτε απ΄όλα αυτά δεν ακούμπησε το πολιτικό προσωπικό της χώρας το οποίο έστηνε “μαγαζάκια” και έκανε μπίζνες προσωπικού πλουτισμού.
Προφανώς δεν είναι μόνο ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Θα ανοίξουν και άλλα στόματα επιχειρηματιών που υπέστησαν ανάλογη μεταχείριση.
Ο ζόφος επιστρέφει για μια ακόμη φορά στη χώρα μας σε μία συγκυρία που οι δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει τους πολίτες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο τουρισμός και η εστίαση γονάτισαν. Όπου νάναι θα γονατίσει ολόκληρη η χώρα.
Τα 32 ευρωπαικά δις πολύ δύσκολα θα πέσουν χωρίς Μνημόνια σε ένα κράτος που κυριαρχεί η διαφθορά.
Ήδη οι ανταποκριτές των ξένων ΜΜΕ στην Ελλάδα ετοιμάζουν τα σχετικά ρεπορτάζ τους με επίκεντρο την διαφθορά του πολιτικού προσωπικού και την διαπλοκή.
Το γεγονός ότι το σκάνδαλο του Μένουμε Σπίτι έγινε θέμα στο Guardian αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε πάντα στο μικροσκόπιο των διεθνών ΜΜΕ τα οποία κι αυτή τη φορά δεν θα χάσουν την ευκαιρία να στείλουν περιεκτικές ανταποκρίσεις με θέμα την διαφθορά στη χώρα μας.
Ο αντίκτυπος του να βρεθεί η Ελλάδα για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο για θέματα διαφθοράς θα είναι οδυνηρός για τις επενδύσεις στη χώρα μας.
Ποιος σοβαρός ξένος επενδυτής θα έλθει εδώ να τοποθετήσει τα λεφτά του όταν θα διαβάζει αυτές τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα μαγαζάκια και τις μπίζνες της εκάστοτε κυβέρνησης;
Οι εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου.
κουρδιστο πορτοκαλι