13 Ιουν 2020

Μας θεωρουν ηλιθιους???Επιτροπή λοιμοξιολόγων: «Ο κορωνοϊός είναι μία γρίπη αλλά θα επιβάλλουμε τοπικά lockdown» (upd)

 Ο καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος, και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων υποστήριξε πως ο κορωνοϊός είναι μία... γρίπη αλλά στην επιτροπή έχουν αποφασίσει να επιβάλλουν τοπικά lockdown, κάτι που θα βάλει σε κίνδυνο τον τουρισμό.

«Έχουν δοθεί λεπτομερείς οδηγίες για όλους. Πρέπει να υπάρξει επιτήρηση» τόνισε και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, πως «έρχεται ένα μακρύ καλοκαίρι. Στα μπαρ θα υπάρξει επικινδυνότητα».
Ο κ. Γώγος είπε ότι τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν και αναφέρθηκε στο σχέδιο για τους τουρίστες που ήταν αρχικά να κάνουν τεστ πριν επιβιβαστούν,  αλλά ναυάγησε, κυρίως από την απόφαση της ΕΕ.
Τόνισε δε πως πλέον θα υπάρχει καλύτερη επιτήρηση και έλεγχος και θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι. 
«Τα αποτελέσματα είναι γρήγορα, μπορούμε να τα έχουμε και αυθημερόν. Θα υπάρχει καταγραφή της πορείας του τουρίστα για άμεση ιχνηλάτηση. Δε γίνεται να κάνουμε αλλιώς», ανέφερε.
Εκτίμησε επίσης, πως μέχρι 1η Ιουλίου όλες η Ευρωπαϊκές χώρες θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα στην επιδημιολογική
..καμπύλη.
«Μπήκαμε στη δεύτερη φάση της διαχείρισης πιθανού κρούσματος. Υπάρχει ενδεχόμενο για περιοχικά lockdown», ανέφερε για την περίπτωση που κάπου εμφανιστούν πολλά κρούσματα.
Για την Ξάνθη ο κ. Γώγος δήλωσε πως η καραντίνα θα είναι κάτι παροδικό.


«Είναι μια γρίπη, δε φταίει ο κόσμος που υπάρχει διασπορά. Η διαφορά στην Ξάνθη είναι ότι εμφανίστηκε μέσα στην κοινότητα και όχι απλά σε μια δομή. Κάναμε καραντίνα περιοχική, αλλά είναι κάτι παροδικό.»