13 Ιουν 2020

Απύθμενο θράσος από Κοντοζαμάνη: “Κάποια στιγμή…” θα ανοίξει το Παιδοκαρδιοχειρουργικό! “Κόλαφος” η πρόεδρος των γονέων: Διαρκής η προσπάθεια να κλείσει, εσκεμμένα δεν γίνονται τα χειρουργεία (vid)

Έχουν ξαναξεκινήσει τα χειρουργεία σε όλα τα νοσοκομεία, μόνο εμείς δεν επαναλειτουργήσαμε για να φυλάμε ένα χώρο που δεν προσφέρει τίποτα σε ένα παιδάκι με covid-19 και θα μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε άλλη εντατική μες στο νοσοκομείο,
χωρίς κανένα κρούσμα, μόνο και μόνο για να ακυρωθεί τελείως η λειτουργία αυτής της μοναδικής κλινικής σε όλη την Ελλάδα” κατήγγειλε μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» η πρόεδρος του συλλόγου γονέων παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες «Αγία Σοφία», Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου Κοκολάκη για την κατάσταση που επικρατεί στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Εντατική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με αφορμή και την περίπτωση ενός τρίχρονου κοριτσιού από την Κρήτη, το οποίο χρειάζεται άμεση επέμβαση καρδιάς (πηγή: megatv.com).
Όπως είπε, το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για γενικό φαινόμενο καθώς το τμήμα της καρδιοχειρουργικής είναι εντελώς κλειστό με τις εργασίες του να βρίσκονται σε αναστολή προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως μονάδα Covid, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί κανένα περιστατικό με κορονοϊό στο νοσοκομείο.
Κατήγγειλε μάλιστα ότι το 2011 που πάλι είχε κλείσει η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική ένα παιδάκι πέθανε “γιατί εκεί που μας έστειλαν δεν πίστεψαν ότι το παιδί έχει πρόβλημα και πέθανε πάνω στην αιμοληψία, στο “Αγία Σοφία” ήξεραν πως να το χειριστούν το παιδί”.
“Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3-4 περιστατικά πολύ σοβαρά και ένα περιστατικό που δεν το αναλαμβάνει το νοσοκομείο που μας στέλνουν και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Θα μιλήσουν οι ίδιοι οι γονείς όταν το αποφασίσουν, πάντως είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να παίζει κανένας γιατί αφορά και τα παιδιά που χάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, στη δική τους μνήμη, αλλά και τα παιδιά που τώρα κινδυνεύουν και σε αυτά που θα γεννηθούν. Αυτό το κέντρο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, να σταματήσει αυτό το παιχνίδι με τους γονεις και κυρίως με τα παιδιά“, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το ίδιο θέμα ο υφυπουργός Υγείας Β.Κοντοζαμάνης είχε το θράσος να απαντήσει πριν από τρεις ημέρες στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη από το ΜέΡΑ25 ότι:
Η επιστροφή στην ομαλότητα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια κάποια στιγμή να επιστρέψουμε την Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην προ πανδημίας λειτουργία της“…