23 Ιουλ 2020

«Δεν μας συγχώρησε ποτέ ότι δεν...» - Σοκάρει το σημείωμα πασίγνωστου εκδότη για τον Μαρινάκη

Διαβάστε ένα απόσπασμα από όσα έγραψε ο εκδότης της εφημερίδας "Δημοκρατία" , Γιάννης Φιλιππάκης, για τον διχαστικό Σαμαρά και την ανίερη Συμμαχία
Ένας επιχειρηματίας-εφοπλιστής, ο κ. Μαρινάκης. Δεν μας συγχώρησε ποτέ ...
 ότι δεν δεχθήκαμε να μπούμε στον μιντιακό στρατό που έφτιαξε την τελευταία πενταετία, είτε ως σιωπηλοί στρατιώτες είτε ως «βρόμικα» πιστόλια του. Δεν μας συγχώρησε ποτέ ότι δεν σιωπήσαμε στις μεγάλες δικαστικές περιπέτειες που ο ίδιος επέλεξε, αλλά και συνεχίζει να επιλέγει να συμμετέχει. Δεν τον εμπλέξαμε εμείς στην υπόθεση «Noor 1». Δεν τον εμπλέξαμε εμείς στους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δεν τον εμπλέξαμε εμείς στα πάσης φύσεως αδικήματα για τα οποία κατά καιρούς κατηγορείται. Και, σίγουρα, δεν είναι ευθύνη δική μας η πρωτοφανής συμπεριφορά που επιδεικνύει, η οποία δεν περιορίζεται απλώς στην υποστήριξη όποιων επιχειρηματικών συμφερόντων του, αλλά απαιτεί και την εξαφάνιση όποιων ανθίστανται ή δεν συμμετέχουν.
Στην πατρίδα μας πάντα υπήρχαν μεγάλοι επιχειρηματίες, οι οποίοι διεκδικούσαν τη «φιλία» της εξουσίας, αλλά μέχρι σήμερα κανείς την ίδια την «εξουσία». Τα δε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ελέγχει προανήγγειλαν σταθερά όλο το τελετουργικό του σκηνικού της «δήθεν κάθαρσης», που στήθηκε με αφορμή τη διερεύνηση για τη Novartis, αλλά με ουσιαστικό στόχο το ξέπλυμα μιας σειράς σκανδάλων και, κυρίως, τον εκφοβισμό όποιων έντιμων και ακέραιων Ελλήνων θα ήθελαν εφεξής να αντισταθούν στη διαφθορά και την προδοσία.