14 Ιουλ 2020

Μυστήρια δήλωση-προειδοποίηση μουφτή Κομοτηνής: «Έρχονται συγκρούσεις χριστιανών-μουσουλμάνων στη Θράκη»

Ο -νόμιμος- μουφτής Κομοτηνής, Δρ Χαλήλ Τζιχάντ, αφού καταδίκασε σε ραδιοφωνική συνέντευξη την ..
μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, απηύθυνε δήλωσή - προειδοποίηση προς το ελληνικό κράτος, σχετικά με την τουρκική διείσδυση στην περιοχή τόσο με το τουρκικό προξενείο όσο και τους ψευτομουφτήδες, στην οποία σημείωσε πως φοβάται εντάσεις μεταξύ χριστιανών & μουσουλμάνων στη Θράκη.
 «Εμείς εδώ στην Ελλάδα, βέβαια, ζούμε σε αυτή τη δημοκρατική χώρα, εδώ στην περιοχή μας τα τζαμιά μας είναι ανοιχτά και καθημερινά κάνουμε τις προσευχές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά με αυτή την απόφαση εγώ φοβάμαι ότι στο μέλλον θα υπάρχει ανάμεσα στους χριστιανούς και τους μουσουλμάνους μίσος από εδώ και πέρα. Δεν ήταν σωστή αυτή η απόφαση», είπε ο μουφτής
Σε ερώτηση τι ακριβώς φοβάται για τη Θράκη ο μούφτης είπε: «Φοβάμαι ότι υπάρχουν φανατικοί που δεν είναι μορφωμένοι άνθρωποι και θα κάνουν κακό στην κοινωνία, εντάσεις θα υπάρχουν, μπορεί να συμβούν».
Ο κ. Τζιχάντ είχε προηγουμένως καταδικάσει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί λέγοντας ότι η μετατροπή των χριστιανικών ναών σε τζαμιά είναι αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ: «Δεν βρίσκεται στις αρχές του Ισλάμ, ούτε στο Κοράνιο και ούτε οι οπαδοί του προφήτη μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε τζαμιά. Αυτό δεν έγινε».
«Όταν ο Σωφρόνιος, ο σεβασμιότατος Χριστιανός Ορθόδοξος, του έδειξε ότι μπορεί να κάνει την προσευχή του μέσα στον ναό, αυτός αντέδρασε και βγήκε έξω, και έκανε την προσευχή του έξω, για να μην παρεξηγηθεί η εικόνα αυτή, να κάνει, δηλαδή, ο χαλίφης Ομάρ την προσευχή του μέσα στον ναό. Για να μην παρεξηγηθεί, να μην υπάρχει αναταραχή και να μην υπάρχει πρόκληση προς τους Χριστιανούς».
«Αφού είναι και καταγραμμένο στην κατάσταση της UNESCO, είναι παγκόσμια κληρονομιά. Από εκεί και πέρα αυτή η απόφαση δεν μας φέρνει τίποτα άλλο, εκτός από μίσος, μια προκλητική απόφαση. Πρέπει ο καθένας να σέβεται τη θρησκεία των άλλων και να υπάρχει μια αρμονική συμβίωση και έτσι πρέπει να συνεχίζεται αυτή η ζωή», είπε ο μουφτής.
Η προειδοποίηση αυτή του μουφτή, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη με την διείσδυση Τούρκων πρακτόρων που προσπαθούν να οικειοποιηθούν την μουσουλμανική μειονότητα, με τελικό στόχο την κοσοβοποίηση της Θράκης και την απόσχισή της από την Ελλάδα, έρχεται σε μία περίοδο «βομβαρδισμού» από δηλώσεις υψηλόβαθμων Τούρκους αξιωματούχους για τη Θράκη. 
Μόνο χθες, δηλώσεις για τη Θράκη έκανε τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου ο οποίος μίλησε για «διώξεις των Τούρκων της δυτικής Θράκης», όσο και ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Ομάρ Τσελίκ.
«Η μόνη χώρα χωρίς τζαμί στην πρωτεύουσα είναι η Ελλάδα. Βλέπουμε τη δίωξη των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα σίγησε το Αδδάν, βάζοντας τον κορωνοϊό ως δικαιολογία. Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για αυτό», είπε ο Τσελίκ
pronews.gr
Όπως όλα δείχνουν μετά το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο η Άγκυρα θα προχωρήσει σε διεκδικήσεις εναντίον της ελληνικής Θράκης, την οποία πιθανόν να επιχειρήσει σε βάθος χρόνου να προσαρτήσει, ή να αυτονομήσει, προσπαθώντας να οικειοποιηθεί τους μουσουλμάνους που κατοικούν εκεί.