11 Ιουλ 2020

Πάτρα: Δύο χρόνια φυλάκιση στον πρώην Πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού

Στο ακροατήριο οδηγήθηκε η υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 55.000 ευρώ στα ταμεία του Καρναβαλικού Οργανισμού /του Δήμου Πατρέων. Η δίκη για τα όσα συνέβησαν τον Οκτώβριο 2013, επί Δημαρχίας Δημαρά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

Κατηγορούμενος για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, ήταν ο πρώην Πρόεδρος του σχήματος, εναντίον του οποίου κινήθηκε η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε λάβει αναβολές αλλά τελικά εκδικάστηκε με τον κατηγορούμενο να κρίνεται ένοχος και να του επιβάλλεται ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή λόγω προτέρου εντίμου βίου κλπ.
Το έλλειμμα αποκαλύφθηκε όταν διαπιστώθηκε πως στο δημοτικό κατάστημα Μεσσάτιδος υπήρχε χρηματοκιβώτιο στο οποίο έμπαιναν χρήματα με την αιτιολογία πως παρέμεναν εκεί για να μην τα κατασχέσουν, καθώς ο Δήμος αντιμετώπιζε πρόβλημα από πιστωτές του. Εξωτερικός συνεργάτης του φορέα αντελήφθη το έλλειμμα και έκανε την καταγγελία, απ’ όπου ξεκίνησε η διερεύνηση της υπόθεσης .Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως αρχικά ο τότε Πρόεδρος επιχείρησε να εμπλέξει στενούς του συνεργάτες, όμως δεν τα κατάφερε αφού απέδείχθη περίτρανα ότι εκείνος έπαιρνε τα χρήματα. Μάλιστα είχε κατηγορήσει υπαλλήλους του Λογιστηρίου του Δήμου, οι οποίοι φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.
Η καταγγελία για την υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος είχε προκαλέσει και πολιτική αναστάτωση στον Δήμο, ενώ περιέργως εκείνη την εποχή κάποιοι στενοί συνεργάτες του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά είχαν σπεύσει και δικαιολογούσαν τον «συνάδελφό» τους, ενώ έδειχνα με την στάση τους να ασπάζονται την άποψή του περί... ευθύνης των υπαλλήλων! Ηλθε όμως επτά χρόνια μετά η απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης για να δικαιώσει τους υπαλλήλους. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία παραμένει, αφού τα χρήματα δεν έχουν επιστραφεί!


https://dete.gr/