2 Ιουλ 2020

Τίτλοι τέλους από την Volkswagen στην επένδυση του 1,1 δις δολαρίων για εργοστάσιο στην Τουρκία!

Freepen.gr
 - Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen εγκατέλειψε τα σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας κορονοϊού.

Η πτώση της ζήτησης για αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι η προσθήκη περισσότερης χωρητικότητας είναι "περιττή από τη σημερινή προοπτική", δήλωσε η Volkswagen σε ηλεκτρονική δήλωση την Τετάρτη, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας Handelsblatt.

Η Volkswagen είχε αναστείλει τα σχέδια κατασκευής εργοστασίου στη βιομηχανική περιοχή της Μανίσα στη δυτική Τουρκία πέρυσι, αφού η τουρκική κυβέρνηση διέταξε τα στρατεύματά της στη Συρία να πολεμήσουν Κούρδους μαχητές που συμμάχησαν με τη Δύση στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Η γερμανική εταιρεία βρισκόταν στα τελευταία στάδια των διαπραγματεύσεων με την τουρκική κυβέρνηση για την κατασκευή μιας εγκατάστασης ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα ήταν η μεγαλύτερη επένδυση στην αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας σε περισσότερες από δύο δεκαετίες. Το εργοστάσιο επρόκειτο να χρησιμεύσει ως κόμβος παραγωγής για τη Volkswagen στη Μέση Ανατολή και άλλες γειτονικές αγορές και η εταιρεία είχε καταχωρήσει μια τοπική μονάδα για τη διαχείριση της επιχείρησης.

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα παράγει τα νέα αυτοκίνητα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.