9 Αυγ 2020

Απίστευτος κυνισμός Χαρδαλιά: “Σώσαμε πολλές ζωές – Οι σκέψεις μας σε όσους δεν τα κατάφεραν -5 νεκροι– Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών – Σε τετοια φαινόμενα δεν ζητάς εκκένωση…” – 5 οι νεκροί

 

Στις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 5 άτομα, αναφέρθηκε από ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Μόνον που αυτη τη φορά η κυβερνητική θέση ήταν ..διαφορετική από οταν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέβησαν οι καταστροφες στο Μάτι και τη Μάνδρα. “Αν λειτουργούσε το 112 θα θρηνούσαμε τώρα εκατόμβες νεκρών .. Επίσης όταν έχεις ένα τέτοιο φαινόμενο δεν ζητας εκκένωση .” είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός του κ Μητσοτάκη που την προηγούμενη περίοδο μοχλευσε πολιτικά και εκλογικά επάνω σε θεωρίες εκκενωσης σε 45 λεπτά (!!!) στο Μάτι ( καθηγητής Συνολάκης συνεργάτης του κ Μητσοτάκη ) . Θυμιζουμε τον Αυγουστο του 2019: Κυριάκος  Μητσοτάκης “Όπως είχαμε ανακοινώσει και χωρίς καθυστερήσεις, κάναμε αυτό που οφείλαμε. Μέσα σε ένα μήνα θέσαμε σε λειτουργία την ενδιάμεση λύση για το σύστημα 112. Για να μπορεί η πολιτεία να ενημερώνει τους πολίτες για έκτακτες και επικίνδυνες καταστάσεις ”


Χαρδαλιάς: «Σώθηκαν πολλές ζωές – Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών»

«Είχαμε μία δύσκολη μέρα, ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μία δύσκολη μάχη . Όλοι κατέβαλαν έναν υπεράνθρωπο αγώνα» τόνισε από την Εύβοια στην οποία βρίσκεται ο κ. Χαρδαλιάς .


«Η πρόβλεψη  για τις σημερινές βροχές στην περιοχή ήταν για 63 χιλιοστά βροχής. Τελικά έπεσαν πάνω από 350 χιλιοστά σε 5 ώρες» πρόσθεσε.


Σημείωσε ακόμη ότι σήμερα   σώθηκαν πολλές ζωές αλλά συμπλήρωσε ότι  οι σκέψεις μας είναι σε όσους δεν τα κατάφεραν.


 


Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια, ύστερα από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το νησί το βράδυ του Σαββάτου, μέχρι το πρωί της Κυριακής. 


Μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους 5 άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα βρέφος 8 μηνών, μια γυναίκα 85 χρονών και ένας άνδρας 86 ετών. Όσον αφορά στο μωρό, βρισκόταν στα Πολιτικά μαζί με την οικογένειά τους για διακοπές, με τους γονείς να το αναζητούν στο πλημμυρισμένο ισόγειο όπου διέμεναν. Όταν το βρήκαν, ήταν αργά, καθώς είχε χάσει ήδη τις αισθήσεις του.



Σχετικά με τον έναν αγνοούμενο, πρόκειται για έναν 72χρονο, τον οποίο αναζητούν οι αρχές στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου Χαλκίδας, με δύο περιπολικά σκάφη, ομάδα ΜΥΑ, ελικόπτερο και 5 ιδιωτικά σκάφη, ενώ την στιγμή, περιπολικό σκάφος διάσωσε 73χρονη, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για τις πρώτες βοήθειες.


 


Πηγή: newpoast.gr