18 Σεπ 2020

«Εισέπραξε 750.000 ευρώ...» - Αληθινές ρουκέτες Τράγκα για Μαγιορκίνη και αποκαλύψεις για την απομάκρυνση Τσιόδρα από το περιβάλλον του Μητσοτάκη

 


Κατάφεραν να διχάσουν την ελληνική κοινωνία, να συμπλέκονται στα λεωφορεία αυτοί που φοράνε μάσκα με εκείνους που δεν μπορούν να αναπνεύσουν και δεν την φοράνε. Κανείς, όμως, εισαγγελέας δεν έχει συλλάβει τους υπαίτιους του διχασμού, δηλαδή τους άσχετους και ελλιποβαρείς επιστήμονες που έλεγαν ότι η μάσκα είναι εστία μόλυνσης, όπως ο καθηγητής Σύψας, και αργότερα άλλαξαν γνώμη. 

Ουδείς εισαγγελέας έχει συλλάβει τον χρυσοπληρωμένο κ Μαγιορκινη ο οποίος έλεγε σε θέα εκατομμυρίων ματιών ότι «δεν αγοράζει μάσκα ούτε για τη μάνα του». Ουδείς έχει παρέμβει για όσα έλεγε ο κ Τσιόδρας ο οποίος εξαφανίστηκε. Γιατίεξαφανίστηκε; Τι φοβάται; Σε ποια πολιτική δεν θέλει να ταυτιστεί ο ίδιος και τα μέλη της οικογενείας του; Γιατί εχάθει και αντικαταστάθηκε από κάποιον που ανέλαβε τα καθήκοντά του εισπράττοντας 750 χιλιάδες ευρώ, όπως ο κ Μαγιορκίνης;

Σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ παρασκηνίου ενός εκλεκτού συναδέλφου και πολιτικού ρεπόρτερ του κ Βασίλη Σκουρή (ieidiseis.gr), ο κ Τσιόδρας απομακρύνθηκε από το περιβάλλον του πρωθυπουργού και από το κάδρο της ενημέρωσης. Σύμφωνα με όσα έγραψε ο κ Σκουρής, «παρότι έχει ανακοινωθεί πως θα επανεμφανιστεί στην ενημέρωση μετά από μια εβδομάδα, ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας δεν επέστρεψε στην ενημέρωση. Οι φήμες κάνουν λόγο για διαφωνίες που υπάρχουν ως προς την επιβολή των πολιτικών κριτηρίων στη λήψη των αποφάσεων, σε σχέση με τις υγειονομικές εισηγήσεις.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως η βασική διαφωνία του Σωτήρη Τσιόδρα είναι το γεγονός ότι το πολιτικό κριτήριο λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη προτεραιότητα στη λήψη των αποφάσεων της κυβέρνησης, σε σχέση με το υγειονομικό, εν αντιθέσει με αυτό που συνέβαινε στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Γενικότερα, πολλά μέλη της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, στην οποία προΐσταται ο Σωτήρης Τσιόδρας έχουν σοβαρές ενστάσεις με τον τρόπο λήψης των αποφάσεων από την κυβέρνηση στα θέματα που εισηγούνται, εκτιμώντας ότι το πολιτικό –και πολλές φορές το μικροκομματικό- όφελος είναι εκείνο που προηγείται!

Ταυτόχρονα υπάρχουν και μέλη της Επιτροπής, ευτυχώς λίγα, που «ζήλευαν» την απήχηση του Σωτήρη Τσιόδρα, γεγονός που οδηγούσε σε δυσλειτουργίες στην Επιτροπή. Το γεγονός αυτό, μάλιστα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ήταν εκείνο που είχε οδηγήσει τον Σωτήρη Τσιόδρα να επιθυμεί από τις αρχές του καλοκαιριού να αποτραβηχτεί από τη δημοσιότητα».