24 Οκτ 2020

Χοντρό άδειασμα … Χρυσοχοίδη από Πικραμμένο για το “εθνικισμός τα 12 νμ” ! “Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο … οιοσδήποτε” ! ΣΥΡΙΖΑ: Να τον αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης που χαρακτήρισε “εθνικισμό” τα 12 νμ (vid)

 Σε … “οιοσδήποτε”, υποβίβασε το Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο “σαμαρικών προδιαγραφών” αντιπροεδρος της κυβερνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με αφορμή την “παράξενη” δήλωσή του νωρίτερα στην Βουλή, οτι αποτελούν εθνικισμό οι αναφορές στα 12νμ, από την αντιπολίτευση!

“Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί ο οιοσδήποτε να αμφισβητήσει το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια” ανεφερε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, σε μια προσπάθεια της κυβερνησης να μαζέψει άμεσα τον αντίκτυπο από την τοποθέτηση του ΥΠΠΡΟΠΟ, η οποία πάντβς ηταν η δευτερη ανάλογη, κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, μετά από εκείνη μεσοβδόμαδα του Υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη!

Η αποδοκιμασία του κ Πικραμμένου στις δηλώσεις Χρυσοχοίδη:

Νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης εξέφρασε την άποψη ότι είναι εθνικιστική η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί παραβίασης των δυνητικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στα 12 μίλια.

«Είστε σε τριπλό αδιέξοδο. Σε δημοσκοπική υποχώρηση, σε εσωκομματική ρήξη και σε πολιτική ένδεια. Και επιστρατεύετε επικίνδυνα όπλα για να επιβιώσετε. Εθνικισμό με τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την παρούσα πρόταση μομφής που κάνετε», ήταν τα λόγια του Μ. Χρυσοχοΐδη.

Γιάννης Μπουρνούς: Να αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον κ.Χρυσοχοϊδη, που χαρακτήρισε “εθνικισμό” τα 12 μίλια

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, ζήτησε την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη, που νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει στη δική του ομιλία “εθνικισμό” την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μίλια στην Κρήτη και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπουρνούς ανέφερε:
“…Τολμά να έρθει σήμερα εδώ μέσα ο κ. Χρυσοχοϊδης και να χαρακτηρίσει “εθνικισμό” την πρότασή μας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Κι εδώ διερωτώμεθα: ο Πρωθυπουργός καλύπτει τη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ή την αποδοκιμάζει; Είναι “εθνικισμός” το να εξασκήσει η χώρα μας τα κυριαρχικά της δικαιώματα, για τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, όπως δήλωσε ο Υπουργός σας, ο κ. Χρυσοχοϊδης;
Εάν όχι, τότε οφείλει να τον αποπέμψει και αν δεν τον αποπέμψει γι αυτό – που χαρακτήρισε τα 12 μίλια “εθνικισμό” – τότε να τον αποπέμψει, γιατί, κοιτάχτε πώς τα φέρνει η ζωή: ο κ. Χρυσοχοϊδης έχει βαρύ κάρμα αδυναμίας σύλληψης ναζιστών δολοφόνων.
Διότι, όταν τελείωνα το πρώτο έτος των σπουδών μου και οι Χρυσαυγίτες με επικεφαλής τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο πήγαν να δολοφονήσουν τον Δημήτρη Κουσουρή, ήταν και πάλι Υπουργός Δημόσιας Τάξης ο κ. Χρυσοχοϊδης, όταν αδυνατούσε η ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει τον Περίανδρο, που τελικά παραδόθηκε μόνος του.
Άρα λοιπόν ο κ. Πρωθυπουργός έχει δύο επιλογές σήμερα, μετά τη σημερινή ομιλία του κ. Χρυσοχοϊδη: Να τον αποπέμψει γιατί είπε “εθνικισμό” τα 12 μίλια ή να τον αποπέμψει, γιατί ο κύριος Παππάς έγινε…λαγός”.

https://thefaq.gr/