14 Οκτ 2020

AMBER ALERT: Χάθηκε ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης του ΝΑΤΟ - Το Oruc Reis στο Καστελόριζο!

 

Η πρόσφατη επίσκεψη του Γενς Στόλτενμπερκ σε Ελλάδα και Τουρκία είχε ως προτεραιότητα όχι τη δίκαιη επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, αλλά τη συνοχή της πτέρυγάς του στη ΝΑ Μεσόγειο.

Μόνο ως αστείο μπορεί να αναφέρεται αυτές τις μέρες ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης του ΝΑΤΟ, που δημιούργησε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Βορειοατλαντικής Συμμαχίας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπερκ, μετά από διάλογο με τις κυβερνήσεις σε Άγκυρα και σε Αθήνα.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις μετά την απόφαση για τη δημιουργία του μηχανισμού αποκλιμάκωσης, το Oruc Reis έχει φτάσει μια ανάσα από το Καστελόριζο, με πηγές στην Αθήνα να μην αποκλείουν πια να αποκλείσουν με κατηγορηματικό τρόπο ούτε καν τη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Γενς Στόλτενμπερκ σε Ελλάδα και Τουρκία, όπως φάνηκε και από τις δημόσιες δηλώσεις του, έχει ως προτεραιότητα όχι τη δίκαιη επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών, αλλά τη συνοχή της πτέρυγάς του στη ΝΑ Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, θέτει ως προτεραιότητά του την απόκρουση της ενίσχυσης της επιρροής της Ρωσίας στην περιοχή, αλλά και να κρατήσει την Τουρκία στο ΝΑΤΟ και στη Δύση.

Στο πλαίσιο αυτό είναι ζητούμενο εάν το ΝΑΤΟ μπορεί να είναι πεδίο επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών, αλλά εάν είναι ένας οργανισμός που δεν συμφέρει να είναι επιδιαιτητής για τις διαφορές Αθήνας και Άγκυρας.

ΥΓ: Μήπως τα κόμματα της χώρας μας, αλλά και ο ελληνικός λαός, θα πρέπει να πληροφορηθούν ποιος είναι αυτός ο πολυδιαφημισμένος μηχανισμός αποκλιμάκωσης; Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο μηχανισμός είναι θετικός για τη χώρα μας...

Βασιλης Σκουρης-https://www.ieidiseis.gr