13 Οκτ 2020

Που μας παει ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ??Στα βραχια?Νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού ο υποστηρικτής της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου Θάνος Ντόκος!

Καθήκοντα συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού αναλαμβάνει, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας από τον Οκτώβριο του 2019.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «άμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφάλειας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας».

Να θυμίσουμε ότι ο Θάνος Ντόκος προέρχεται από το ΕΛΙΑΜΕΠ, του οποίου διαρκής σταθερά είναι η περίφημη «στρατηγική του κατευνασμού» απέναντι στην Άγκυρα! Επίσης έχει μιλήσει ανοικτά για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία και όχι πολύ καιρό πριν.

Μόλις τον Φεβρουάριο, μιλώντας σε κυπριακή εφημερίδα ανέφερε το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, αλλά μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, διευκρίνισε ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις.

Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί και απειλεί ασυστόλως, την ώρα που το Oruc Reis κοντεύει να… δέσει στο λιμάνι του Καστελλόριζου, την ώρα που σε στεριά και θάλασσα στην Κύπρο παραβιάζεται κάθε έννοια δικαίου από τους Τούρκους εισβολείς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να αναβαθμίσει τον Θάνο Ντόκο.

Τι θέλει να μας πει ο Πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή;

https://www.newsbreak.gr/