26 Οκτ 2020

«Καπέλο» ΝΔ στην ΚΕΔΕ – Το παρασκήνιο της «γαλάζιας» κωλοτούμπας στην ΕΕΤΑΑ (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

https://www.aftodioikisi.gr/
Σε πολλούς έκανε εντύπωση η αλλαγή στάσης των «γαλάζιων» συμβούλων της ΚΕΔΕ στο θέμα της ΕΕΤΑΑ. Ενώ, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, στις 8/10 αποφασίστηκε ομόφωνα η ΚΕΔΕ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης του ΥΠΕΣ να μεταφέρει 2 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα (σ.σ. 21/10) ανέκρουσαν πρύμναν. Και δέχθηκαν (πλην του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου) η απόφαση να ισχύσει!

Τι συνέβη εντωμεταξύ: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr στο προσυμβούλιο των «γαλάζιων» συμβούλων πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ στο Κάραβελ, έδωσε το παρών ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, Διονύσης Χατζηδάκης, βουλευτής και πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο. Χατζηδάκης, που είναι γνωστές οι σχέσεις του με την Οικογένειας Μητσοτάκη (σ.σ. διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής το γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη), ζήτησε να δοθεί διέξοδος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυτοδιοίκησης η ΚΕΔΕ (και μάλιστα με πλειοψηφία του κυβερνώντος κόμματος) είχε ήδη στραφεί δικαστικά κατά υπουργού Εσωτερικών για απόφασή του.

Δεσμεύσεις Χατζηδάκη σε δύο κατευθύνσεις

Παράλληλα, προκειμένου να πεισθούν οι πιο δύσπιστοι από τους «γαλάζιους» συμβούλους, δεσμεύθηκε ότι:

-Στην επόμενη δόση θα επιστραφούν τα 2 εκατ. των ΚΑΠ που δόθηκαν στην ΕΕΤΑΑ, στους δήμους.

-Θα αναλάβει να πείσει τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να αλλάξουν 4 στα 5 μέλη του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ που (υποτίθεται ότι) προτάθηκαν από την ΚΕΔΕ. Πρόκειται για τους Ηλία Γιάτσιο (πρόεδρο και πρώην ειδικό σύμβουλο του υΠΕΣ), Νίκο Ζενέτο, δήμαρχο Ιλίου, Ανδρέα Ευθυμίου, δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου και Τίνα Καφατσάκη, πρώην δήμαρχο Ζωγράφου. Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο κ. Ζενέτος, προφανώς πληροφορηθείς τα τεκταινόμενα στο «γαλάζιο» προσυμβούλιο, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση της ΚΕΔΕ.