«Πρώτα από όλα είναι γενικευμένη χρήση μάσκας παντού και δεύτερον είναι το άγγιγμα των ανθρώπων σε προσωπικό επίπεδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», σχολίασε αρχικά η κ. Λινού στον Alpha 98,9 και συνέχισε:
«Πρέπει να απευθυνθούμε στα νέα παιδιά. Πρέπει οι πρυτανικές αρχές, όπου υπάρχουν παιδιά, σε σχολές, ΙΕΚ, ακόμα και στα λύκεια, να απευθυνθούν ζεστά στα παιδιά. Γιατί οι πρυτάνεις να μην καλέσουν όλες τις παρατάξεις και να ζητήσουν βοήθεια στην εφαρμογή των μέτρων. Τα νέα παιδιά πρέπει να μετατραπούν σε ηγέτες κατά του κορονοϊού. Γιατί όλες οι γραμματείες των σχολών, που έχουν τα στοιχεία των φοιτητών, να μην τους στέλνουν μηνύματα κατά του κορονοϊού κάθε μέρα; Για να αντιστρέψουμε τη συμπεριφορά τους, πρέπει να τους κάνουμε στόχους στην προσπάθεια αυτής της χώρας. Πρέπει να κινητοποιήσουμε τον πληθυσμό και να θεωρήσουν ότι είναι δική τους υπόθεση η προστασία των άλλων και τότε, θα βρει ο καθένας τον τρόπο και τα μέτρα».
Για τις ευθύνες της πολιτείας: «Πρέπει να γίνει η εφαρμογή των μέτρων εφαρμόσιμη. Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα».
«Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να δοθούν κριτήρια στους ανθρώπους να δηλώνουν ότι είναι ασθενείς. Δεν μπορεί στον μεροκαματιάρη να του πεις να μείνει σπίτι 3 μέρες αν έχει πυρετό. Πρέπει να κάνει το τεστ και να είναι σίγουρος. Αν είναι αλλοδαπός δεν πρέπει να σκέφτεται ότι θα τον διώξουν από την χώρα. Αν είναι εργαζόμενος με ημερομίσθιο, πρέπει οπωσδήποτε να εξασφαλίσει ότι για 15 μέρες θα πάρει αμοιβή για να επιβιώσει», πρόσθεσε.
Για τα τεστ: «Όταν διώχνουν το παιδί από το σχολείο και λέει ο διευθυντής θέλω να έρθει πίσω με χαρτί γιατρού αρνητικό και πρέπει ο γονιός να πληρώσει το τεστ με πάνω από 70 ευρώ, κάθε δύο εβδομάδες, δεν γίνεται. Γιατί να μην συνταγογραφείται το τεστ; Αυτός που πληρώνεται με βάση το μεροκάματο δεν θα πληρωθεί. Θα μπει και στο λεωφορείο και θα κολλήσει και τους υπόλοιπους. Πρέπει να λυθούν άμεσα. Επίσης αν χαθούν άνθρωποι νωρίς λόγω ασθένειας, αυτό θα στοιχήσει στην παραγωγικότητα του κράτους πιο ακριβά. Γιατί όταν βγουν από τα νοσοκομεία, για 3-4 μέρες δεν θα μπορούν να αποδώσουν και αυτό κοστίζει».
πηγή: ieidiseis.gr