23 Οκτ 2020

Οργή των Σέρβων για «πολιτιστική έκθεση» αλβανών του Κοσόβου που έστησαν στο Βελιγράδι!

Οργή χιλιάδων Σέρβων στο Βελιγράδι για έκθεση που στήθηκε για να δείξει την πολιτιστική ζωή των Αλβανών του Κοσόβου!

Οι Σέρβοι θεωρούν τους Αλβανούς του Κοσόβου αποκλειστικώς υπεύθυνους για την γενοκτονία των Σέρβων του Κοσόβου που ζούσαν εκεί για αιώνες, αφού το Κοσσυφοπέδιο θεωρείται η κοιτίδα της Σερβίας. Είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τις θηριωδίες εις βάρος του σερβικού πληθυσμού, την εθνοκάθαρση, τις μαζικές δολοφονίες αμάχων, τις απαγωγές, τους βιασμούς, τα βασανιστήρια, ακόμα και το εμπόριο οργάνων το οποίο πλέον διερευνάται όχι ως πραγματικότητα, αλλά προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Η δράση της ηρωίδας εισαγγελέως του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης, Κάρλα Ντελ Πόντε, έφερε στο φως το πιο φρικτό έγκλημα πολέμου των τελευταίων δεκαετιών. Την δολοφονία απαχθέντων και αιχμαλώτων για να πουληθούν τα όργανα τους σε σφαγεία στην Κωσταντινούπολη κι αλλού.

Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι είδαν τους δικούς τους να δολοφονούνται, εξαφανίζονται, να βασανίζονται, αλλά όμως ποτέ δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η συντριπτική πλειοψηφία των σέρβων θεωρούν τους αλβανούς του Κοσόβου ως βαρβάρους εγκληματίες και φονιάδες. Ενδεικτικό ήταν ότι στην σημερινή διαδήλωση πρωταγωνιστούσαν μέλη των οικογενειών των αγνοουμένων σέρβων, ενώ δεκάδες ήταν οι φωτογραφίες από βεβηλωμένες ορθόδοξες εκκλησίες του Κοσσυφοπεδίου, που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους Αλβανούς.
Κατά τ’άλλα, η σερβική κυβέρνηση είχε την φαεινή ιδέα να κάνει πολιτιστικό δρώμενο για τους αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου! Σαν να έκανε η ελληνική κυβέρνηση έκθεση για την πολιτιστική παράδοση των τούρκων!