16 Οκτ 2020

EINAI εντελως ΑΧΡΗΣΤΟΙ...!!!“Καλά οι άνθρωποι δεν παίζονται”! Οργισμένα σχόλια για την απόφαση να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στην Κοζάνη παρά το γενικό lockdown και κλείσιμο μαγαζιών και υπηρεσιών

Τοπικό lockdown στην Κοζάνη ανακοίνωσε νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε επιδημιολογική έξαρση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τίθεται από αύριο, 16-10-2020 ώρα 06.00 και για 14 ημέρες, έως και 29-10-2020, στο ...Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης (https://covid19.gov.gr/).

Σημειώνεται ότι στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

  • Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
  • Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
  • Κινηματογραφικές προβολές
  • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
  • Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
  • Μουσικές σκηνές
  • Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
  • Παιδότοποι
  • Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]
  • Γυμναστήρια
  • Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)
  • Λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
  • Συνέδρια / Εκθέσεις
  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων
  • Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Τεράστιες αντιδράσεις για τα ανοιχτά σχολεία

Την ώρα που ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπογράφουν ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία οι μαθητές της Κοζάνης θα πάνε κανονικά στα σχολεία παρά το lockdown, γονείς και καθηγητές είναι κυριολεκτικά άνω – κάτω.
Ειδικότερα και όπως σημειώνει το kozan.gr, στην περιοχή επικρατεί αναβρασμός με τα ερωτήματα να είναι δεκάδες.

  1. Δεν νοείται lock down με ανοιχτά σχολεία.Ο χάρτης αλλά έγραφε. Να εισηγηθεί ο δήμος η Περιφέρεια όλοι οι τοπικοί τι σόι Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε;
  2. Όντως,όλα κλειστά και τα παιδάκια κάθε μέρα να πάνε σχολείο.τι παραλογισμού είναι αυτοί.η υγεία προέχει έναντι οποιουδήποτε άλλου αγαθού,γνώσης π.χ.λαβετε μέτρα δε θα περιμένουμε απ’ τα παιδιά να κρατήσουν τα σκήπτρα μιας ασθενούς κοινωνίας.το φορτίο αυτό δεν αναλογεί στην παιδική ηλικία.
  3. Να μας ενημερώσει κάποιος ΕΠΙΣΗΜΑ ποιος εισηγήθηκε αυτό το μέτρο για τα σχολεία. Όνομα θέλουμε.
  4. Είναι δυνατόν να κλείνουν τα πάντα και τα σχολεία να μένουν ανοιχτά; Έχουμε κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και τα σχολεία δεν κλείνουν επειδή έχουν περάσει 48 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων; Είναι σίγουροι ότι μέσα στα σχολεία δεν υπάρχουν εστίες που “σιγοκαίνε”;
    Τουλάχιστον θα μπορούσανε να λειτουργήσουν τα σχολεία εκ περιτροπής για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα! Έχω την εντύπωση ότι κάνουνε πειράματα στην πλάτη μας…. Τζάμπα θα πάει το lockdown και μετά από 14 ημέρες θα είμαστε στα ίδια επίπεδα!
  5. Ο Χαρδαλιάς γιατί δεν έρχεται το πρωί της Παρασκευής να περάσει και από κανένα σχολείο;
  6. Δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος Κοζάνης αλλά μπορεί να πιέσει για να επικρατήσει η λογική! όλα κλειστά και τα σχολεία ανοικτά είναι παράλογο!
  7. Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέραμε με αυτούς. Θα κάθονται σπίτι οι γονείς και τα παιδιά 25 μαζί.. Χαχαχα ό, τι να’ ναι…. Κρίμα
  8. Κλείνουν τα καταστήματα και αφήνουν τα σχολεία ανοιχτά; Για πέστε μου σας παρακαλώ πόσα άτομα μπαίνουν σε ένα κατάστημα με ρούχα και μάλιστα όλοι με μάσκα; Στα σχολεία είναι 300 παιδιά! Μάσκα φορούσαν και μέχρι σήμερα! Ποια μέτρα πήραν για να προστατέψουν τα παιδιά μας και εν συνεχεία τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!
  9. Άμεσα να πάρουν θέση οι 4 Βουλευτές του Νόμου μας.Δεν γίνεται να κλείνουν καταστήματα και τα σχολεία να μένουν ανοιχτά.
  10. Τα σχολεία βρε παιδιά. Τα σχολεία. Τόποι υπερμετάδοσης και τα αφήνετε;
    ΕΛΕΟΣ
  11. Σχολεία ανοικτά; Τότε όλα τα παραπάνω μέτρα είναι άσκοπα.
  12. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 4 ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ Ή ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ;;!!!
  13. Kαλά οι ανθρωποι δεν παιζονται!!!!!!!! Τα δυο μου παιδιά στο σχολείο με δυναμη 25 και 27 τα τμημα ………και τα σχολεια ανοιχτα????
  14. Οφείλουν να μας εξηγήσουν το σκεπτικό για τα σχολεία
  15. Καλά οι άνθρωποι είναι γελοίοι πραγματικά. Τα σχολεία που ήταν τα πρώτα που έκλεισαν το Μάρτιο και είναι τόποι υπέρ μετάδοσης τα αφήνουν ανοιχτά;;;;;; Τι σόι lockdown είναι αυτό ;;;;;?????
  16. Τα πανεπιστήμια με τηλεκπαίδευση και τα μικρά παιδιά όμηροι μιας ανεκδιηγητης λογικής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το επίπεδο 4, για τα σχολεία προβλέπεται «εκ περιτροπής σε συνδυασμό με την τηλεκπαίδευση ή υπάρχει η περίπτωση να γίνει μόνο τηλεκπαίδευση», ενώ με ανακοίνωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση».

πηγή: newpost.grieidiseis.gr