18 Νοε 2020

Μετεωρολογικά «ανέκδοτα» παραπλανούν τους πολίτες: Πώς έπεσαν έξω στον «Ωμέγα εμποδιστή»

Μετεωρολογικά «ανέκδοτα» έχουν καταντήσει οι προβλέψεις της ΕΜΥ με τα οποία παραπλανούν τους πολίτες και για άλλη μια φορά τους προειδοποιούν για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από το πρωί της Πέμπτης (19/11), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες «που θα ...συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις».

Μόνο που οι καταιγίδες δεν θα λάβουν χώρα σε όλη την χώρα ή τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο και κατοικημένο μέρος της αλλά τα έντονα φαινόμενα (αν συμβούν) θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Έτσι δεν ορίζεται μια κακοκαιρία αλλά έτσι ονομάζονται οι τοπικές καταιγίδες.

Λένε μάλιστα πως από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Δηλαδή επί της ουσίας δεν πρόκειται να συμβεί κάτι συνταρακτικό. Έχουν όμως σπείρει τον πανικό στους πολίτες πως ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει την χώρα.

Τα ίδια έλεγαν και προχθές για την κακοκαιρία «Ωμέγα εμποδιστή» (ποιος το σκέφτηκε αυτό το όνομα;) με την οποία έπεσαν εντελώς έξω διότι απλούστατα δεν εμφανίστηκε ποτέ και πουθενά...

Τι απάτες είναι αυτές; Και πως θα τους πιστέψουμε την επόμενη φορά που θα έρθουν νέες «κακοκαιρίες» όπως η «Σάντι η χορεύτρια» και ο «Σάκης ο κουβάς»..