30 Νοε 2020

Και ξαφνικά “κύκλοι” της κυβέρνησης διαψεύδουν … “ένταση” ανάμεσα σε Βερολίνο – Δένδια !

Την ανάγκη να … τοποθετηθούν νιώθουν κάποιοι κύκλοι στο κυβερνητικόε πιτελείο, μετά την ξαφνική “μετωπική” επίθεση του Έλληνα ΥΠΕΞ στο Βερολίνο για την τακτική ανοχής που κρατά απέναντι στην παραβατικότητα των Τούρκων . ( Διαβάστε: Και ξαφνικά…κράξιμο Δένδια στην Γερμανία ότι “δεν ....ανταποκρίνεται στον ηγετικό της ρόλο στην ΕΕ” με τη στάση της απέναντι στην Τουρκία – Συνέντευξη στο Politico με πολλές…ουρές )

Κύκλοι της κυβέρνησης διαψεύδουν σήμερα τα δημοσιεύματα, που θέλουν τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να έχει συνάντηση με την Γερμανία καγκελάριο.

Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, σημειώνουν διπλωματικές πηγές, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

Επίσης, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι ο κ. Δένδιας, στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Politico, κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να στείλουν ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία και διευκρίνισε ότι εάν κάνουν το ίδιο με τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, αυτό θα σήμαινε ότι δεν είχαν μάθει το μάθημά τους. Ουδέποτε ο κ. Δένδιας έκανε κάποιο χαρακτηρισμό απευθυνόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο.

«Εάν κάνεις τα ίδια πράγματα που έκανες στο παρελθόν και περιμένεις μια άλλη εξέλιξη στο μέλλον, αυτό είναι κάτι που περιγράφεται με τη λέξη “αφέλεια” -και αυτός είναι ο ήπιος όρος θα έλεγα», ανέφερε ο κ. Δένδιας ως γενική διαπίστωση, όπως ήταν άλλωστε εμφανές και από το ίδιο το κείμενο της συνέντευξης, σημειώνουν.

Όπως προσθέτουν, τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί για συγκεκριμένα πρόσωπα δεν συνάδουν με την πολιτική κουλτούρα του υπουργού Εξωτερικών και του ύφους του στο δημόσιο λόγο.

Τέλος, όλες οι κινήσεις και οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο Βερολίνο, γίνονται σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

https://thefaq.gr/