30 Νοε 2020

ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ για τα αστερια του Χρυσοχοιδη....πωςο Β.ΠΑΙΚΟΣ απο γραμματεας της ΕΡΕΝ εγινε αριστερος

 


Ο χρήστης 
Γιώργος Χρ. Αναγνωστάκος
 είναι με το χρήστη 
Διονυσιος Μπεχρακης
.


ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΘΡΑΝΙΟ
Πέραν των συλλυπητηρίων όλου του πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου για τον θάνατο ενός εκλεκτού δημοσιογράφου και ενός έντιμου δημοκρατικού πολίτη, του Βασίλη Πάϊκου, θέλω και εγώ μαζί με τα συλλυπητήρια στους οικείους του, να καταθέσω και την μικρή προσωπική μου μαρτυρία.
Ο Βασίλης Πάικος υπήρξε φοιτητής της Γεωπονικής, την περίοδο της χούντας της 21ης Απριλίου .
Εγώ σαν πεμπτοετής φοιτητής της Γεωπονικής Αθηνών προσήλθα το 1985 να εξετασθώ σε γραπτές εξετάσεις εξαμήνου σε αίθουσα του Ε' έτους Γεωργικής Οικονομίας.
Στο μαύρο θρανίο που κάθισα, ηλικίας πάνω από 25 χρόνων, υπήρχε βαθειά χαραγμένο με μαχαίρι το ΠΑΪΚΟΣ - ΕΡΕΝ. Μου έκανε εντύπωση, γιατί ο Βασίλης Πάϊκος ήταν κορυφαίος δημοσιογράφος και ανήκε στο χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, έτσι η αναφορά της ΕΡΕΝ με ξένισε.
Ρωτώντας τους παλαιότερους έμαθα ότι ο Βασίλης Πάικος ήταν γραμματέας φοιτητικού της ΕΡΕΝ προδικτατορικά, κατά τη διάρκεια της χούντας είχε έντονη αντιδικτατορική δράση και κυνηγήθηκε μαζί με άλλους φοιτητές της Γεωπονικής που κινούνταν στο χώρο του ΚΚΕ Εσωτερικού.
Πληροφορήθηκα επίσης ότι ο εκλιπών φυγάδευσε και έκρυψε τον Νίκο Αντώνογλου στέλεχος της μαοϊκής αριστεράς την περίοδο του Πολυτεχνείου στο σπίτι του στο Χολαργό, που κατόπιν έκρυψαν από την Ασφάλεια ο Θόδωρος Μπεχράκης, αδελφός του Διονύση Μπεχράκη που επίσης ήταν φοιτητής Γεωπονικής και αντιδικτατορικό στέλεχος της ΕΡΕΝ όπως κι ο αδελφός του Θόδωρος.
Πληροφορίες και φήμες λένε ότι η ασφάλεια κατά τη διάρκεια της χούντας κατά τη διάρκεια εισβολής στο σπίτι του Πάϊκου, ξυλοκόπησε άγρια τον ίδιο και μέλη της οικογένειας του.
Το γεγονός ότι άτομα της εποχής αυτής που τον γνώρισαν από όλους τους πολιτικούς χώρους, όπως οι Άγγελος Μοσχονάς, Διονύσης και Θόδωρος Μπεχράκης, της ΕΡΕΝ κι ο Δημήτρης Καρακώστας της Μαοϊκής Αριστεράς, που εγώ γνωρίζω, μιλούν για τον ίδιο με τα καλύτερα λόγια, δικαιώνει και επιβεβαιώνει την προσωπικότητα του Βασίλη Πάικου.
Τον ίδιο διάλεξε και ο Μιλτιάδης Έβερτ στο ξεκίνημα του Δημοτικού Ρ/Σ Αθήνα 9,84 FM.
Και όπως είπε και ο σ. Δημήτρης Καρακώστας "στο τέλος της ημέρας, η εντιμότητα κι η συνέπεια είναι αυτή που μένει και μετράει".
Καλό ταξίδι στη νέα σου πορεία Βασίλη Πάϊκε, συνοδοιπόρε στα φοιτητικά σου χρόνια και συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.